Gat boren in plafond aanbouw

Dennis40

  • #1
Hallo,
We hebben onlangs een aanbouw laten plaatsen waarbij het gat van waar de lamp moet komen te hangen op een verkeerde plek is geplaatst. Dat gat moet een halve meter verder, precies waar boven de salontafel staat komen.Nu is dat plafond van gipsplaat wat aan een houten geraamte hangt. Nu willen wij een lamp plaatsen die niet echt zwaar is maar ook bepaald niet licht. Ik heb al de aannemer proberen te bellen maar die geeft niet thuis. Ik dacht zelf ik ga met een dun boortje door het plafond boren om het hout op te zoeken en vervolgens met een schroef vastmaken waar ik die lamp op zou kunnen hangen. De electriciteit tap ik wel af van dat andere gat(dus waar de verkeerde aansluiting zit)met een afdekplaatje en elec.draad naar de nieuwe opgehangen lamp toe.
Nu is mijn vraag eigenlijk kan ik die 'zware' lamp wel aan dat plafond ophangen en is dat houten geraamte wel stevig genoeg? Als dit fout gaat verkl**t ik dat hele plafond. Ik moet er wel bij zeggen dat die aanbouw super is geplaatst door pro's die de hele dag niks anders doen. We hebben dan ook geen last van lekkage of wat dan ook.
 

Fiesiekus

  • #2
Dennis40 schreef:
Nu willen wij een lamp plaatsen die niet echt zwaar is maar ook bepaald niet licht. ......
Nu is mijn vraag eigenlijk kan ik die 'zware' lamp wel aan dat plafond ophangen en is dat houten geraamte wel stevig genoeg?
Met zo weinig info over het gewicht valt er niets over te zeggen. I.h.a. (maar de aannemer weet dat beter) zijn de gebruikte rachels voor een gipsplaten plafond behoorlijk aan de maat; gipsplaten zijn nl ook "niet echt zwaar is maar ook bepaald niet licht".
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu