Gastoevoer veranderd?

Komieke

  • #1
Ik weet niet of dit onderwerp hier thuis hoort, maar zo niet dan hoor ik het wel. Sinds afgelopen zaterdag lijkt onze gastoevoer veranderd. Dit merk ik tijdens het koken. De vlammen die uit de gaspitjes komen zijn veel harder/feller/warmer (je hoort het ook echt blazen zeg maar). Je merkt dit ook bij het koken (zelf op de laagste stand blijft water koken).

Nu is er zaterdag iemand bij onze kelderkast bezig geweest (waar ook de gasmeter en de leidingen zitten). Wij dachten eerst dat hij tegen de hoofdkraan heeft aangezeten en dat deze verder open is gezet (zoals je ook de hoofdwaterkraaan kan regelen), maar bij gas blijkt dit niet zo te werken; het is aan of uit.

Het is misschien een gekke vraag, maar heeft iemand een idee hoe het kan dat de gastoevoer is veranderd? Als je de gaspitjes nu ook aan doet met de electrische onsteker dan knalt de vlammen ook op het gasstel, dus ik moet het eerst laag zetten voordat ik het kan ontsteken.

De vlam brandt op zich wel mooi blauw, maar ik kan de pitjes niet meer vol open zetten, want dan blaast het erover. Iemand een idee. kan het een lek zijn?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
U moet de energie leverancier(netwerkbeheerder) bellen dat uw voordruk te hoog is.

Uw drukregelaar op de meter is defect.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Reduceer op de gasmeter is defect hierdoor is de gasdruk te hoog.
Gasleverancier asap bellen voor herstel.
 

Komieke

  • #4
Moet ik nu de leverancier of de netwerkbeheerder bellen. Netwerkbeheerder is essent, maar we zitten als leverancier nu bij greenchoice.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Sorry moet zijn netbeheerder zij zijn eigenaar van de meter en reduceer ventiel.
 

Komieke

  • #6
Oke bedankt, ga ik morgen gelijk bellen, ik laat nog wel even weten, wat het was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu