Gaspit afkoppelen

samarnasir

  • #1
Beste lezers,
ik heb een 90cm 'gas op glas' 5 pits kookplaat van Siemens. De wokbrander gebruik ik niet en heb hiervoor in de plaats een vrijstaand inductie kookplaat aangeschaft. Deze wil ik op de plaats van de wokbrander neerzetten (ruimtebesparend, onder de afzuigkap) maar de gaspit van de wokbrander is vrij hoog (5-6cm) waardoor de inductie kookplaat er niet op past.
Ik wil dus graag deze ene pit het liefst afkoppelen en demonteren om de inductie erop te kunnen leggen.

Nadat ik alle losse items heb verwijderd kwam ik een metalen ring tegen met 3 schroeven, na deze verwijderd te hebben kom ik op het mechanisme uit maar krijg deze er niet uit getild of gewrikt. Er zit wel wat beweging in maar niet veel.

Moet ik hiervoor de hele kookplaat eruit tillen en de onderzijde losschroeven?
Alvast bedankt.

photo_01_er926sb70n.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gastoestellen zijn niet gemaakt om aan te sleutelen. Het laatste wat je wilt is dat er gas weglekt en zich ophoopt in lager gelegen ruimtes.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Daarom is de enige mogelijkheid om de gaskookplaat te vervangen door een exemplaar met 4 pitten en daarnaast een inductieplaat te bevestigen. Vergt natuurlijk wel een en ander aan aanpassingen aan het werkblad. Plus dat je niets meer hebt aan de huidige kookplaat.
 

samarnasir

  • #4
Ik kan altijd een koofje timmeren die de hoogte van mij wokbrander overbrugt en hierop de inductie kookplaat leggen. Minder mooi maar wel het makkelijkste uiteindelijk.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ja,. maar dan moet je in de gaskookplaat dingen wijzigen en dat is nu net wat je niet moet doen als je niet wilt dat je, op welk moment dan ook, een steekvlam of een explosie krijgt. Want zomaar een koofje eroverheen leggen zonder de wokbrander af te sluiten kun je ook niet doen, dan heb je altijd het gevaar dat er de wokbrander toch aangezet wordt, met die koof eroverheen.

Vergeet niet dat in zo'n geval je verzekering niets (maar dan ook werkelijk niets) zal uitkeren van de daardoor veroorzaakte schade. Want je hebt zelf zitten sleutelen aan dat apparaat en daardoor zelf het risico genomen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu