Gasleiding kookplaat

AlbertJ

  • #1
Het volgende probleem doet zich voor bij de kookplaat:
Als het een gaspit van hoog snel laag draait, valt de vlam weg, maar het gas blijft wel aan. Erg gevaarlijk dus .Alles al geprobeerd de gasbranders zijn geheel schoon wat ze ook al waren.
Nu zitten er in de leiding vanaf de gaskraan tot aan de kookplaat wel 5 bochten, zou het kunnen dat hierdoor bij het snel terug draaien tijdelijk een moment van onderdruk ontstaat ?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Laat u voordruk eens meten door een installateur.

U heeft kans dat de drukregelaar bij de meter niet goed is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Nu zitten er in de leiding vanaf de gaskraan tot aan de kookplaat wel 5 bochten, zou het kunnen dat hierdoor bij het snel terug draaien tijdelijk een moment van onderdruk ontstaat ?
Een drukval kan niet ontstaan wanneer u de stand plotseling naar laag zet, het tegendeel is het geval, als de leidingen teveel weerstand hebben krijgt u in dat soort situaties juist een drukverhoging, omdat door het laag draaien de druk plotseling hoger wordt door vermindering van de afnamehoeveelheid.

U zou kunnen kijken of de vlam eraf blaast tijdens het terugdraaien naar de lage stand.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
De laagste stand van de toestelgaskraan staat te laag ingesteld of zo als al is geschreven de gasvoordruk is te laag.

Dit is wel een gebruikelijk verschijnsel bij kookplaten en heeft te maken met natuurkundige verschijnselen.
Als de gasvoordruk goed is (25 mbar) stel de laagste stand van de kraan zo in dat de vlam bij het snel laag draaien net niet uitgaat.

Andere oplossingen zijn er eigenlijk niet, of de toestel gaskraan moet door een defect niet meer goed functioneren.

Vr Gr
 

Kloek77

  • #5
Is het toevallig een wat oudere etna?
 

AlbertJ

  • #6
Het is gelukt, er is een installateur geweest en we hebben ongeveer de helekookplaat gedemonteerd en toen zagen we dat er helemaal binnen in het buisje onder de bedieningsknoppen toch een stelschroef voor het gas.
Je hoeft alleen maar de bedieningsknop er af te halen en dan kun je met een heel dun speciaal schroevendraaiertje de schroef afstellen welke zo`n 5 cm. diep zit, hiermee regel je gas gasnivo op de laagste stand
Dit had ik trouwens ook al aan Pelgrim gevraagd die beweerde dat deze mogelijkheid er voor dat type niet op zit. Het gaat om type GKB 295. waarschijnlijk hebben veel meer type`s dit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu