Gasleiding aanleggen - geen meter

Peterenmamiko

  • #1
Ik heb op dit moment geen gasaansluiting/meter. Nu wil ik graag een CV ketel laten installeren. Het "probleem" is waar ik de meter moet laten plaatsen. Dat zou kunnen in de meterkast, maar deze is ca 10 meter van de plaats waar de CV moet komen. Er is geen kruipruimte. Wel loopt er een plastic buis (ca 10cm doorsnede) naar deze ruimte. Door deze buis loopt al een waterleiding en een dikke stroomkabel. Mijn vraag is of het mogelijk is en of het mag om de gasleiding door de buis te laten lopen?
(De gasleiding moet een bocht maken om bij de ingang van de buis te komen.)

Alvast bedankt voor het meedenken.

Mvgr,

Peter
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou eens beginnen met de eisen van de netbeheerder door te lezen en eventueel een schouwing te laten doen. Vaak is het niet zo eenvoudig om de netbeheerder gas aan te laten leggen in een bestaande woning.

De binnnenleiding zal waarschijnlijk (in mantel!) wel door de genoemde buis te trekken zijn.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn ook mogelijkheden om zonder gas je woning te verwarmen. Bv. met een warmtepomp. Samen met subsidies en bespaarde gas-aanlegkosten zou het zomaar eens erg de moeite waard kunnen zijn.
 

Peterenmamiko

  • #4
Ik heb contact gehad met de netbeheerder. Het gaat me voornamelijk over de gasleiding vanaf de meter naar de plaats waar de installatie komt.

Ik maak nu gebruik van een warmtepomp boiler en een warmtepomp voor verwarming. de warmte pomp boiler is defect en moet vervangen worden. De warmtepomp gebruikt bij het starten zoveel stroom dat ik eigenlijk een 3 x 35A installatie nodig heb. Door deze hoge kosten, overweeg ik nu om toch weer naar een CV ketel over te stappen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Hele volksstammen gaan op dit moment van het gas af, ten gunste van de (lucht-water) warmtepomp. Er zit momenteel een forse subsidie op de aanschaf van die dingen. En een moderne warmtepomp (tot wel 15 kw!) kan gewoon op een 3x16A krachtgroepje.

De investering in een nieuwe warmtepomp met boiler kan wel eens voordeliger zijn dan de aanleg van gas + een ketel.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Je zegt dat je warmtepomp regelmatig aanslaat???
Dan gok ik dat je geen buffervat hebt gemonteerd?

Een los boilervat voor een warmte pomp is denk ik goedkoper als een nieuwe cv ketel laten hangen.

maak eens een foto van de situatie.

john
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu