Gaskookplaat naar Inductie

Rds

 • #1
Beste klussers,

Ik ben van plan naar een inductie kookplaat te gaan.

Nu lees ik dat een Perilex aansluiting daarvoor nodig is, lijkt mij niet zo’n groot probleem voor een elektricien aangezien de meterkast aan de andere kant vd keuken is.

Mijn vraag: hoe zit het met de gas aansluiting op het huidige kookstel. Hoe, wie, wat waar sluit je zoiets af?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Perilex is inderdaad het meest gangbaar voor elektrisch koken. Heb je een 1 fase of 3 fase aansluiting? Dat bepaalt welke draadkleuren je nodig hebt.

  Gas afdoppen kun je zelf doen of door een installateur laten doen.

  Altijd de gaskraan bij de meterkast even dicht zetten. Gaskraan in de keuken verwijderen en een dop in de muurplaat/zitting draaien. Wel afdichting gebruiken. Doppen zijn volgens mij in de bouwmarkt te koop in de juiste maten.

  Altijd naderhand even afsoppen om zeker te zijn dat het dicht is.
   

  Fmrama

  • #3
  Ik heb destijds de gasleiding zover mogelijk vanaf de keuken laten afkoppelen en afdichten. Dit was in de kelder. Hierdoor is de over gebleven gasleiding naar de cv zo kort mogelijk en geheel in mantelbuis. Kwestie van een veilig gevoel.
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #4
  Een dop in de kelder geeft mij een minder veilig gevoel dan een dop in de keuken waar je een lek direct kunt ruiken. Hoe is dat opgelost met de mantelbuis die dus nu kennelijk in de kelder open ligt (of er helemaal niet is)?

  Bovendien heeft afdoppen in de keuken het voordeel dat je de aansluiting later altijd nog opnieuw kunt gebruiken. Als je zeker weet dat de leiding nooit weer gebruikt gaat worden, dan volledig weg (laten) halen tot aan de gasmeter.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #5
  Eens met Krunnie. Ik zou ook altijd of direct bij de meter ontkoppelen of gewoon bij de voormalig verbruiker.
   

  Rds

  • #6
  Uiteindelijk de gas koppeling in het binnenkomende keukenkastje kunnen dichtdraaien en ontkoppelen.

  inductie zit erin en tot nu toe erg tevreden!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu