Etna gaskookplaat ombouwen van propaan naar aardgas

Jeroen113

 • #1
Ik heb een appartementje gehuurd en wil een Etna 12.11 H kookplaat van mijn ouders lenen. Het probleem is echter het verschil in gas (van propaan naar aardgas), het apparaat moet omgebouwd worden. Nu heb ik gehoord dat het alleen een kwestie is van het vervangen van de sproeikoppen. Deze heb ik er inmiddels eruit geschroefd en ze bevatten de volgende cijfers, welke duiden op de diameter denk ik:
072
062
062
en 045

Mijn vraag is: heeft iemand ervaring met het ombouwen van kookplaten? En is het vervangen van alleen de sproeikoppen voldoende? Zo ja, wat betekent dat voor mijn 4 sproeikoppen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gericom

  • #2
  Meestal moeten niet alleen de spuitstukken, maar ook de kleinstandschroeven vervangen worden. Er zijn hiervoor sets te koop, maar dit kan niet bij elk type. Hoe oud is deze kookplaat?
   

  Jeroen113

  • #3
  We weten niet het exacte jaartal maar hij is ongeveer 20 tot 25 jaar oud en hij heeft jarenlang ongebruikt gestaan. Als ik het stof eraf poets ziet hij eruit als nieuw.

  De kleinstandschroeven zitten direct achter de draaiknoppen neem ik aan?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik denk dat een gaskookplaat op een veilingsite goedkoper is dan een ombouwset, die is waarschijnlijk ook niet meer leverbaar.
   

  Gericom

  • #5
  De kleinstandschroeven zitten in de gaskranen. De ombouwsets zijn niet meer via de fabrikant leverbaar. Misschien nog ergens bij een onderdelenwinkel.
   

  Jeroen113

  • #6
  Oke, bedankt voor jullie hulp.

  Nu weet ik in ieder geval dat het waarschijnlijk niet voor een paar euro gefixt is. Het zou jammer zijn als dit wel het geval was en ik een andere had aangeschaft.

  Prettig weekend.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu