Gashaard ombouw - welk materiaal?

Kaastosti

  • #1
In ons huis zit een gashaard. Heel leuk, willen we laten zitten, hij was echter wat aanwezig. Voorzichtig gekeken hoe de ombouw in elkaar zat en die bleek voor een groot deel hol te zijn. Dat schept mogelijkheden!

Enthousiast hebben we die ombouw verwijderd, daar wordt het geheel inderdaad een stuk subtieler van. Dit kwam er achter vandaan:Uiteindelijk willen we de huiskamer laten stucen en het lijkt ons mooi om daarin ook de haard mee te pakken. Dan moet er natuurlijk nog wel even een nieuwe (kleinere) ombouw omheen. Gewoon recht omhoog en zoals de haard staat iets scheef op de muur.

Onze vraag is nu of we daar gewoon een muurtje van gipsblokken (of soortgelijks) naast kunnen bouwen. Of moeten we, rekening houden met extreme temperaturen waardoor dat geen geschikt materiaal is?

Alvast bedankt voor de tips!
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Je kan naast de openhaard wel ytonblokken , of promatex of evt fermacell gebruiken. gebruik dan bij plaatmateriaal bij voorkeur ,metalstuc profiel.ook het metselwerk even vertinnen [dichtsmeren met speciewater].
 

Kaastosti

  • #3
Thanks! Dan weet ik dat ik daar veilig mee aan de slag kan :)
 

Kaastosti

  • #4
En omdat het soms leuk is om vooruitgang te zien, de nieuwe ombouw is een feit! Het zijn inderdaad blokken geworden, prima spul. Het is even werken om alles waterpas te krijgen, maar het resultaat mag er zijn.
Donker buiten, weinig licht, veel stof, daardoor beetje aparte kleurtjes op de foto, maar het resultaat is duidelijk.

Nu nog een goed plan voor de onderkant, dat veranderd ook met de minuut ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu