Gas kookplaat hulp met reparatie

Hero

 • #1
Beste klus vrienden,
Ik heb een gas kookplaat (stond al in de keuken bij aankoop huis) (merk onbekend, geen aankoopbon) en sinds gisteren doen de pitjes het niet meer. er komt wel gewoon gas vrij. alleen wanneer ik de bediening indruk en naar links draai om gas vrij te laten komen gaan de pitjes niet meer aan. wat kan ik nu het beste doen ?? monteur of zo ?? ik woon in omg Utrecht
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Als er wel gas vrijkomt maar de ontsteking werkt niet meer, dan is een gasaansteker een in ieder geval tijdelijke oplossing. Die zijn te krijgen bij iedere huishoudzaak. Oudere gaskookplaat modellen moest je altijd op zo'n manier aansteken.

  Voor de lange termijn is reparatie uiteraard de oplossing.
   

  Hero

  • #3
  Het probleem is, dat wanneer ik de bediening indruk normaal gesproken automatisch het vuur aan gaat dat werkt dus niet, maar wanneer ik met een aansteker het gas aanzet en de bediening los laat gaat het vuur ook weer uit ???
   

  Fiesiekus

  • #4
  Lijkt op een probleem met de thermokoppelbeveiliging. Kan je foto's van de kookplaat plaatsen?
   

  Hero

  • #5
  Ik ben nu op mijn werk zou dan thuis een foto moeten maken, maar deze foto is van google, dat is hem.
  Misschien weet iemand ook welk merk dit is ?? of leverancier

  afbeelding helaas offline
   

  Fiesiekus

  • #6
  Toch geen thermokoppelprobleem :oops: . Dit probleem doet zich bij alle pitten voor?
   

  Hero

  • #7
  Ja, bij alle pitten. :(
   

  Fiesiekus

  • #8
  Zolang je de knop ingedrukt houdt, brand de pit, laat je los gaat vuur uit en komt er ook geen gas meer uit? Snap ik het probleem zo goed?
   

  Hero

  • #9
  Gedeeltelijk, als ik de knop indruk hoort hij automatisch aan te gaan en dat doet ie niet meer...er komt wel gas vrij, maar brand zichzelf niet aan. en wanneer je met een aansteker het vuur aanbrand en je laat de knop los gaat het vuur ook uit.
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #10
  Ik heb even de specificaties van dit model opgezocht en daar staat ondermeer:

  Thermo-elektrische beveiliging voor alle gasbranders

  Dat betekent dus de beveiliging van de gasuitstroom niet puur mechanisch is, maar dat er een elektrisch klepje wordt bediend. Waarschijnlijk is er daarom iets centraals aan het elektrische deel van uw fornuis kapot. Dit kan iets eenvoudigs zijn als een kapotte zekering, maar ook een kortsluiting ergens.

  Misschien een hele domme vraag, maar zit de stekker er wel in, en als u een losse ovengroep in uw meterkast heeft, is die automaat of zekering er dan niet uitgevallen?
   

  Hero

  • #11
  Ja de stekker zit er wel in :lol: want er komt ook gewoon gas vrij.
  en gisteren deden de pitjes het gewoon nog.
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #12
  Ik ben zelf wel eens aan het repareren en testen van iets geweest waarbij het apparaat het vervolgens niet deed en ik er pas na een half uur achter kwam dat ik de stekker niet terug had gestoken in het stopcontact. Vandaar :oops:

  Omdat dit model ook 2,5 kW elektrisch vermogen opneemt kwam bij mij het idee op dat hij op een aparte ovengroep is aangesloten. Als die in de meterkast uitslaat merk je er in de keuken niets van want alle andere elektrische apparatuur werkt nog, alleen de aangesloten oven houdt er mee op.
   

  Fiesiekus

  • #13
  Dus waarschijnlijk een electrisch probleem, slim Krunnie :prima: . Dat de stekker erin zit wil nog niet zeggen dat ie ook spanning krijgt, dat even controleren.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu