Garagevloer opknappen

JaapD

  • #1
Beste medeforummers,

graag wil ik onze garagevloer opknappen. Hiervoor een paar vraagjes.

Dit is de vloer nu, onbehandeld:



De vloer vertoond aan de randen scheuren en gaten. Hieronder zit hout wat deels aan het wegrotten is. Hoe kan ik deze scheuren en gaten het beste repareren? Alles los zittende delen weghakken en dan een egalisatiemortel er overheen gooien?




Graag wil ik de vloer voorzien van een coating. Bijvoorbeeld een 2k epoxylaag, zodat hij wat minder stoffig is en ook beter schoon te houden is. Kan ik dit direct over een gietmortel smeren? Of is een gietmortel hier niet stevig genoeg voor? Hebben jullie eventueel andere ideeën om op de vloer te smeren? Er staat geen auto in de garage, alleen fietsen en opslag.

Laatste puntje. De vloer loopt in 1 stuk door tot voorbij de sectionaaldeur, zonder dorpel. Deze deur heeft aan de onderzijde een rubber strip, maar als de wind op een bepaald manier op de deur staat bij regen, blaast de wind alle regen onder de deur door. Hij sluit dus niet goed af dan. Hebben jullie een idee hoe ik dit beter waterdicht kan krijgen? Ik weet dat er een engels bedrijf is wat een (tamelijk dure) rubber strip heeft welke je op de vloer kan lijmen, maar wellicht hebben jullie nog andere ideeën?

Alvast bedankt!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Voor het repareren kan ik je geen goed advies geven naast dat meestal de ondergrond de problemen in de bovenlaag veroorzaakt.
Doe je dus niets aan de ondergrond dan is het vrijwel zeker dat je er op kunt wachten dat de bovengrond vanzelf weer problemen zal vertonen.

Voor het onderdoor blazen van water zal er een waterkering moeten komen, soms kan dat eenvoudig al met een strip aluminium worden opgelost maar zelf heb ik het opgelost door een rij stenen voor de garagedeur gewoon 1 cm dieper de grond in te slaan.

De vloer heb ik niet voorzien van epoxy aangezien men mij heeft gewaarschuwd voor het juiste mengen, binnen een bepaalde tijd aanbrengen, juiste laagdikte om het vlak te laten vloeien, stank, enz.


hoe de vloer er eerst uitzag

Vandaar dat ik de vloer na het vlak maken gewoon 2 x heb geschilderd met betonverf geschikt voor de vloer.
Deze vloer ligt er nu al een jaar of 6 in en ziet er nog steeds goed uit ondanks dat er dagelijks overheen wordt gelopen, er stoelen overheen worden geschoven er bureaustoelen met wieltjes overheen gaan, met modderpoten naar binnen wordt gelopen enz.
Maar simpel even met een natte dweil er overheen en de vloer is weer schoon en dat voor goed 15 euro per 3,5L


vloer na het vlak maken en schilderen

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu