Garagevloer in kom-vorm egaliseren

Frankie678

  • #1
Hallo,

Wij hebben ons huis een paar jaar geleden gekocht, met garage.
De vloer van deze garage loopt een beetje in een kom-vorm. Als je met de auto naar binnen rijdt, dan rij je echt naar beneden. Ik denk dat het maximale hoogteverschil ongeveer 8 cm is. Ook de randen aan de zijkanten zijn wat hoger dan het midden.
Daarnaast zijn er aan de zijkanten wat afgebrokkelde stukken.

Hoe kan ik hier het beste een knappe, vlakke vloer van maken?

Ik zou er daarna graag Sikafloor 2540 W overheen willen rollen. Dat hebben we op mijn werk ook en blijft erg lang goed.

Alvast bedankt!
 

KlusRob

  • #2
Is de huidige toplaag van de vloer een zandcementlaag op een betonvloer, of is de vloer in zijn geheel een betonvloer zonder dekvloer?
Want in het eerste geval kan je de dekvloer eruit breken en een nieuwe (zandcement)dekvloer leggen op de onderliggende betonvloer, eventueel eerst met een laag beton eronder ivm de maximale dikte van zandcementvloeren.

Probeer eens aan de rand een stukje weg te hakken en kijk hoe het eronder uitziet. Is het een laag van een aantal cm van zandcement (dus zonder grind) die loskomt, of is het echt beton met grind erin?

Eventueel alleen aan de zijkanten de toplaag wegbreken (3 cm tov gewenste hoogte is voldoende) en de rest van de vloer opruwen en daar een nieuwe dekvloer overheen.
(zorg dan dat je overal een dikte van minimaal 3 cm hebt)

Wel rekening houden met de verhouding zand tov cement; de vloer mag gerust iets sterker zijn dan normaal zandcement (iets meer cement dus), dat voorkomt iets meer dat er beschadigingen komen.
 

Frankie678

  • #3
Mijn excuses voor de late reactie, ik log nu in op het forum voor een andere vraag, en zie nu pas dat er op mijn vraag is gereageerd :-)
We hebben besloten er voorlopig niets aan te doen. De prioriteiten liggen momenteel elders.
Bedankt evengoed!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu