Garage isoleren - In welke volgorde aanpakken?

KahNv2

 • #1
Hi,

Ik ben voornemens om mijn garage te gaan isoleren om deze te gaan gebruiken als hobbyruimte. Tis nu nog een standaard garage die aan de woning vast zit. Enkelsteens met een plat dak. Vrij standaard denk ik. De vloer is cement met een kruipruimte.

Wat ik wil aanpakken is het volgende:
1. Dak isoleren.
2. Muren Isoleren
3. Extra stopcontacten
4. Extra verlichting (liefst inbouw halogeen).

Leuk project voor deze COVID tijden denk ik.

Wat ik mij echter afvraag is in welke volgorde ik alles moet aanpakken... Ik denk eerst electra- en verlichtingsplan maken, dan het dak en dan de muren. Of moet moet ik eerst de muren en dan het dak? In mijn urenlange zoektocht op het internet en dit forum ben ik nog niet tegen gekomen in welke volgorde je het beste kunt werken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik weet niet of er een volgorde bestaat. Denk na over een leidingspouw. Dus latten op de muur daarin isolatie. Op de latten een dampremmendelaag daar weer op raggels ter dikte van de electrabuizen daar ook op de gipsplaten. Dus tussen de folie en de gipsplaten kan je alle electra kwijt en geen gedoe om de electra dozen dampdicht te maken. Voor de electra in het dak kan je dezelfde werkwijze volgen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu