Garage: halfsteens isoleren vs bouwen in spouw?

Jos78

 • #1
Graag zou ik advies krijgen omtrent het isoleren van een halfsteens garage versus de garage in spouw gebouwd.

De situatie betreft een (nog te bouwen) nieuwbouw woning. De garage ligt aan 1 lange zijde volledig tegen de woning. De overige zijdes zijn vrij. Standaard wordt de garage halfsteens gebouwd. Optioneel kan de garage worden geïsoleerd dmv geïsoleerde spouwmuurconstructie rondom. Tevens wordt hierbij de isolatie van de platdakconstructie aangepast en begane grondvloer geïsoleerd.

De garage zal de komende jaren gebruikt gaan worden als opbergruimte. Verder komt er een keukenblokje met koud/warm water en radiatoraansluiting. In de toekomst zal de garage mogelijk als kantoor gebruikt gaan worden.

De afweging is nu de garage in spouw mee laten bouwen met de woning of naderhand isoleren. Van vrienden begreep ik dat naderhand isoleren aanzienlijk scheelt in prijs (helaas weten ze niet precies welk material bij hun gebruikt is).

Wat is het voordeel van in spouw bouwen van een garage? Scheelt dit veel qua isolatiewaarde ten opzichte van halfsteens geisoleerd? Zijn er nog andere voordelen afgezien van de isolatiewaarde? Oftewel bieden de extra kosten van in spouw bouwen ook daadwerkelijk meerwaarde?

Hopelijk kan iemand me hier meer over vertellen. Ik hoor het heel graag.

Alvast hartelijk dank :bedankt:

merknaam verwijderd - mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Als je later hier een kantoor van wilt maken, en nu de kans hebt om de garage te isoleren dan zou ik dat doen.

  Later krijg je nooit de vloer en de aansluitingen van het dak en de wanden zo goed gescheiden. Voor nu gaat het wel ten koste van het aantal m2 gebruiksoppervlak.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu