Garage bij woning voegen

JoostBr

  • #1
Graag zou ik wat advies wat betreft koudebruggen en isolatie inwinnen. 3 jaar geleden hebben wij een garage laten bouwen, toen der tijd de garage al goed laten isoleren dmv:

- PS vorstrand bekisting en 10cm PS platen op de zandgrond
- 4cm PIR platen op het dak
- HSB 38x89 hout skelet met steenwol isolatie binnenblad, buiten 9mm OSB, binnen 18mm OSB
- Dampopen- / damp remmende folies en DPC folie onder binnenblad.

Nu willen we de muur doorbreken en er een speelkamer van maken voor de kinderen. De sectionaaldeur vervangen voor een raamkozijn met loopdeur en aan der achterkant het raam vervangen door openslaande tuindeuren. De loopdeur aan de achterkant willen we weer dichtmaken. Nu is der schuur zo gebouwd dat hij “los
 

JoostBr

  • #2
Ik heb nog een aantal vragen waar ik geen antwoord op heb:

- kan ik mijn dak nog beter isoleren ondanks dat er al 4cm PIR platen opliggen, zonder dat ik vochtproblemen krijg?
- om kosten te besparen wil een setje openslaande tuindeuren via marktplaats kopen. Ik kan een setje uit een nieuwbouwwoning overnemen. Maat beide deuren: 84,5 x 225cm. Dikte 5,5cm, zonder kozijn. Wat voor een maat kozijn moet ik hierbij bestellen?

Alvast bedankt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Over dakisolatie is hier al heel veel geschreven. Daar moet je wel uit kunnen komen.

Het kozijn voor de deuren kan je beter opmeten aan de hand van de deuren zelf. Deuren worden op maat geschaafd. Aan beide kanten 3mm extra rekenen kom je een heel eind. Maar het is zonde als de deuren toch iets kleiner blijken te zijn.
 

JoostBr

  • #4
Bedankt voor de tip wat betreft de kozijnen. over het extra isoleren van het warme dak heb ik het forum afgespeurd, maar kom geen eenduidig advies tegen..

Het probleem is dat wij 3 jaar geleden een "geisoleerde garage" heb laten bouwen. Dit direct geïsoleerd laten laten uitvoern, met het idee dat we in toekomst wel eens zouden willen gaan doorbreken. Toen ontbrak het mij aan kennis op dit gebied en nu blijkt dat de isolatie vrij summier is uitgevoerd, bijvoorbeeld de 4cm PIR platen, 8cm PS platen onder de betonnen plaat fundering. Om te voorkomen dat het een "koud hok" gaat worden in een verder goed geïsoleerde nieuwbouwwoning... omdat ik graag goed beslagen ten ijs wil komen en niet af wil gaan op alleen het advies van de aannemer had ik deze vragen gesteld.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Isolatie-eisen veranderen inderdaad. En nog steeds. Wat men nu "goed geisoleerd" noemt is dat met het oog op de toekomst niet meer.

Het kan uitgerekend worden of er vochtproblemen zijn te verwachten. Maar in het algemeen kan je het beste bij een dampdichte buitenkant aan de binnenkant een klimaatfolie plaatsen. Dan kan je er bijstoppen wat je wilt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu