Gammel tafeltje

Krullen

  • #1
Hallo allemaal
ik ben nieuw hier dus ik weet niet geheel of ik goed gekeken heb op dit forum maar ik heb het volgende probleem:
ik heb een houten tafeltje met drie poten. Het tafeltje is gammel en het is duidelijk dat dat dit aan de verbindingen ligt tussen het blad en de poten. Er zal dus nieuwe houtlijm tussen moeten. Daarvoor moet het blad er natuurlijk af. Hoe doe ik dat zonder de hele contructie te beschadigen?
groetjes
eline
 

H@ns

  • #2
Kun je misschien een foto plaatsen van de constructie?
Als je op antwoorden klikt zie je in het antwoord scherm hiervoor de optie "afbeelding uploaden" net boven het schermpje waar je in typt
 

Krullen

  • #3
Helaas dat kan ik niet., simpelweg omdat ik daar de spullen niet voor heb :( Ik vermoed dat het gewoon gaat om een poot die in een gat gelijmd is. Aan het tafeltje verder is niet veel bijzonder te zien. De tafel is wel gammel maar nog niet zo gammel dat ik kan kijken bij het blad. Er zit wel bewegingsruimte tussen het blad en de poten. Om je een idee te geven het is een halfrond tafeltje met drie gedraaide poten . Tussen de poten onderaan zit nog een T verbinding, die er sterk is en geen beweging vertoond.
groetjes
eline
 

Bendebouwer

  • #4
Probeer tussen de verbinding wat vullende contructie lijm te gieten en zit alles een dag onder druk door middel van lijmklemmen. het is een paardenmiddel maar wil wel eens luken.
constructie lijn wordt ook wel bruislijm genoemd.

kijk hier maar eens op.
(link verwijderd, mod) wat er al zo te koop is

Merkspecifieke links worden verwijderd, evt per PB, mod.
Zie ook de forumregels
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu