Gaggenau vaatwasmachine sluit niet meer

pc1404

  • #1
Hi, wij hebben een Gaggenau vaatwasmachine (e-nr: GI240160/17)

waarvan de deur niet meer wilt sluiten. De machine had al eerder wat kuren dat hij vaak niet wou starten (achteraf gezien denk ik dat hij niet goed detecteerde dat de deur dicht was). Nu is het probleem andersom; hij sluit de deur niet; maar hij start wel met een open deur (ik neem aan dat het slot klem zit in de sluitstand).

Is dit slot nog te repareren ? Ik lees in andere draden dat het met een mes of zo los te wippen moet zijn; ik zie eerlijk gezegd niet goed waar.

Ik heb de deur inmiddels opengemaakt en heb ook al het juiste reserve-onderdeel op internet gevonden ( https://fixpart.nl/product/bosch-siemens-00438026-deurslot-vaatwasser?apl=C03221 )

Mocht het slot vervangen moeten worden dan weet ik niet goed hoe ik de aardedraad los moet krijgen en de kabel naar het slot zelf ? (zie foto).
Ook weet ik niet hoe slot zelf los te krijgen van de deur ?

dank alvast !!

PXL_20210404_221551045.jpg
PXL_20210404_221546263.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Wat dacht je van gewoon eraf trekken ? die kabeltjes zitten er gewoon op gestoken al dan niet met een borging (lipje indrukken) die aarde draad is echter niet van het slot en hoeft dus niet los. De pal aan de binnekant wordt bediend door de pin aan de andere kant. Als hij in de open stand aangaat maar niet dicht wilt zit nog in de "dicht stand". Dit kun je ook zien op je foto's. Je hoeft dus mijn inziens niks te vervangen voorlopig.

Even met een haakje achter de pal zien te komen en dan naar je toe trekken.
 

Lampje45

  • #3
Ik denk dat er twee problemen spelen.
Sleutelmeneer heeft de oplossing al gegeven voor het sluiten.
Maar omdat je het probleem ook al had, toen de sluitpal wel goed stond, verdenk ik de microschakelaar, dat deze slecht is.
Als je een beetje mazzel hebt past er een standaard microschakelaar in.
Ben je voor een paar euro klaar.


deurschakelaar.gif
 
  • Like
Waarderingen: Sleutelmeneer

pc1404

  • #4
Dank jullie wel allebei !!! Heel fijn; ik ga hier donderdag mee aan de slag
 

pc1404

  • #5
Gelukt ! (zonder reserve onderdeel). De truc was iets minder bang zijn om dingen kapot te maken. Zowel die connector kwam goed los met wat harder trekken; als de pal waar best hard aan getrokken mocht worden met een tangetje voordat ie naar de open stand ging :) Dank !
 

Lampje45

  • #6
Maar wat heb je gedaan aan het eerste probleem van het niet willen starten, voordat het slot weigerde?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu