Fundering voor schuur

Megavolt

  • #1
Hallo,

Ik wil een schuur gaan bouwen van 2.2x4.2 meter. Op zandgrond. Geisoleerd daarom overweeg ik sandwich panelen ivm metselen. Dus het wordt allemaal niet heel zwaar.


Ik heb een aantal vragen over de fundering.
Ik zat te denken aan een fundering op staal en daarop een broodjes vloer.

Mijn eerste vraag is hoe zwaar moet de fundering zijn. Ik wil hem over de lange kant maken. Is daar iets van een vuistregel voor of moet ik dat een constructuur laten berekenen.

Mijn 2e vraag ik kan niks vinden hoe je een bekisting maakt voor een broodjes vloer. en hoeveel liter beton gaat er in een m2 broodjes vloer?

Bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een broodjesvloer heeft geen bekisting nodig. Maar dit type vloer wordt niet gebruikt voor schuren. Maak gewoon een vorstrandfundering.
 

Megavolt

  • #3
De rede dat ik aan een broodjes vloer zat te denken is dat ik de vloer geisoleerd wil hebben. Maar als ik erop google dan zie ik dat ze eps gebruiken als isolatie. Hoe dik zou je de funderingsplaat maken? en waarom doen ze hem tot 80 diep.

Bedankt,
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Onder een vorstrandfundering/vloer kan ook (drukvaste) isolatie. De vloer hoeft niet dikker dan 10cm te zijn. Dunner kan ook.

De diepte van 80cm is om een vorstvrije aanlegdiepte te hebben. Bij een schuurtje kan dat best wat minder, al scheelt het meestal niet veel werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu