Fundering- verleggen pvc rioleringsbuizen noodzakelijk?

Wickster

  • #1
Dag allemaal,

Wij zijn voornemens een aanbouw te laten realiseren aan de achterzijde van onze woning. Ons huis staat op zandgrond, er hoeft niet geheid te worden. Op de plek waar de betonnen fundering moet komen ligt een pvc buis voor de riolering. Ik schat dat de buis op 90cm diep ligt (standaarddiepte). Ik heb begrepen dat een fundering gemiddeld gemiddeld zo'n 80 cm diep ligt.

Mijn vraag is nu: Is het nodig om de gehele pvc buis te verleggen of kan de fundering boven of langs de pvc buis worden gestort?

Als de fundering boven of langs de pvc buis kan worden gestort, dan neem ik aan dat deze buizen bij schade in de toekomst alleen vervangen of gerepareerd kunnen worden als ook de betonnen fundering wordt opengebroken, klopt dit? Ik heb overigens begrepen dat pvc buizen vele tientallen jaren meegaan.

Op bijgaande foto's is de ligging van de pvc buizen te zien, de foto's zijn van 6 jaar geleden toen onze riolering is vervangen. De aanbouw bestrijkt het gehele oppervlak dat op de foto's te zien is. De op de foto zichtbare dakgoot moet sowieso worden verlegd en opnieuw worden aangesloten op de riolering.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat voor fundering/vloer komt er?

Normaal kan een riolering gewoon door of onder een fundering doorlopen. Wel verstandig er piepschuim omheen te doen om te voorkomen dat de fundering de buis omlaag duwt.

Er is daar aardig gegraven. Zorg dat de grond goed verdicht is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Op bijgaande foto's is de ligging van de pvc buizen te zien, de foto's zijn van 6 jaar geleden toen onze riolering is vervangen.
Zal na 6 jaar wel goed gezakt zijn. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu