Fundering op staal op kleigrond

Cornelis

  • #1
Eigenlijk heb ik geen idee of dit het goede forum is voor mijn vraag. Maar ik moet ergens beginnen...

Sinds kort ben ik er achter dat ons huis op staal gefundeerd is. En de bodem is hier geen zand maar klei. We wonen in een typische 50-er jaren wijk vlakbij de Oude Rijn in Leiderdorp. Nu vraag ik me af of ik ergens vinden kan wat de stabiliteit van de bodem hier is. Ik heb me al suf gegoogeld, maar eigenlijk weet ik niet goed welke zoektermen ik moet gebruiken. Ik neem eigenlijk aan dat van heel Nederland de bodem al aardig in beeld is gebracht. Is dat ook nog ergens terug te vinden?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Informeer een bij de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente
Op het net zal je waarschijnlijk weinig zinvols tegenkomen.
 

Fiesiekus

  • #3
Wat bedoel je met "de stabiliteit van de bodem"?
 

Cornelis

  • #4
Met stabiliteit van de bodem wordt vooral de mate van inklinking bedoelt onder een bepaald gewicht (geloof ik). Eigenlijk wil ik gewoon weten waar mijn huis op staat! Het staat er al 50 jaar zonder al te grote problemen, dus het zal niet gelijk instorten. Maar ze gaan hier de A4 in een verdiepte bak leggen, en dat baart me wel een beetje zorgen nu ik weet dat mjn huis maar een beetje op een sponzige kleilaag staat te wiebelen. Maar als dit gewoon een oude, uitgewerkte, laag is, zou me dat minder zorgen geven.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dit forum is bedoeld voor hulp bij zelf verrichten van klussen.
De informatie zoals jij die wilt hebben en het doel waarvoor vallen daar absoluut buiten.

Misschien kun je antwoord op je vragen proberen te zoeken via de vereniging eigen huis of een andere consumenten organisatie. Of in eerste instantie bij de gemeente. En in het uiterste geval via een rechtsbijstandsverzekering of advocaat.
 

Cornelis

  • #6
Beste Kees,

Het gaat me niet om de juridische kwestie. Wat dat betreft is het makkelijk, voor de bouw begint moet ik een bouwkundig rapport laten maken.

Het gaat me er nu gewoon om dat ik wil weten wat er onder mijn huis zit. Hier antwoorden ook aannemers ed, dus dacht ik, misschien weten zij waar ik die info vinden kan.

Ik zal in elk geval eerst eens bij de gemeente langs gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu