Fundering onder binnenmuur ontbreekt

Louisa1785

  • #1
Onze zoon heeft een oud huis gekocht. Bij de renovatie ontdekken we dat er langs de binnenzijde een steen geplaatst is tot aan het eerste verdiep, deze steen( betonsteen) rust op de vloer. Bij het weghalen van de vloer blijkt er een dun laagje cement te zitten met daaronder 4 cm geel zand de rest aarde. Hoe kunnen we die extra binnenmuur veilig ondersteunen met een fundering. Moeten we gaten boren in de muur en daar betonijzers in steken zodat de stenen niet kunnen zakken en dan uitgraven in stukken of kan het in een keer gebeuren. Hoe diep.zouden we moeten uitgraven en hoe breed moet de fundering zijn.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een huis is een grote investering neem contact op met een constructeur om even ter plekke te kijken dit kost normaal gesproken ca. 200 euro (zonder rapport) Maar dan heb je wel een professioneel advies van iemand die ter plaatsen is geweest.

Er van uitgaande dat er geen palen onder de woning staan maar de woning direct op draagkrachtig zand is gebouwd.

is de beste oplossing de klampen slopen , een nieuwe gewapende betonvloer aanbrengen eventueel inkassen in de bouwmuren en gevels als je zettingsverschillen wilt voorkomen

vervolgens nieuwe klampen optrekken op de nieuwe vloer

voor het slopen controleren of de balklaag niet uitsluitend op de klampmuur draagt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Is het een draagmuur?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu