Fundering kapschuur in tuin

Jago

  • #1
Ik ben aan het orienteren voor het plaatsen van een grote (12m breed) kapschuur in de tuin. Het is de bedoeling dat deze vlak langs een sloot komt te staan. Hiervoor wil ik de beschoeiing laten ophogen, het loopt nu af.

Nou ben ik bij een winkel geweest waar deze hutten verkocht worden. Hier werd gezegd dat omdat de beschoeiing verankerd is het wel stevig genoeg is om op te bouwen.

Meneer Beschoeiing kwam langs en zei dat de grond langs het water daarvoor altijd te nat en dus slap zal zijn en dat hiervoor zeker "palen van een meter of 3" de grond in moeten. Anders gaat het op den duur scheef staan.

Nu zie ik niet echt in wat palen van 3 meter moeten bereiken. Zijn dit dan houten palen, die verotten toch? En dan zou de fundering uit het kleven moeten komen?

De zandlaag zit ongeveer 10 meter diep. Boven zit kleigrond. Heipalen tot de zandlaag lijken me duur en overdreven voor een houten schuur.

Wat is jullie mening hierover?
Oh, bij de schuur worden standaard betonpoeren te koop aangeboden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Funderen moet altijd op vaste grondslag. Als je enige zakking voor lief neemt maakt het minder uit :wink: Ik zou zo'n grote schuur wel goed willen hebben staan.

Via sonderen kom je erachter of er (en in welke laag)voldoende draagkracht is. Een constructeur kan het daarmee uitrekenen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu