Fundering HSB (prefab) panelen

MacMartino

  • #1
Hallo, ik heb het net rondgekeken voor 'de' oplossing maar heb het nog niet gevonden. Vandaar deze vraag. Voor een aanbouw van 13,5 x 3 meter gaan we werken met prefab elementen. Gevelbekleding/rachelsFolie/Isolatie 220/spaanplaat 18mm/gips. Deze worden geplaatst op een fundering van 13,5 x 3 meter.

1)
Het prefab bedrijf opperde, om door vloerhaken de panelen t stellen en deze dan vast te zetten in het beton, een schets vond ik op internet (zie bijlage met dan anker)
Nu is mij alleen niet duidelijk: Hoe stel ik deze dan recht? Of moet ik een laagje krimpvrij mortel aanbrengenen daar de ankers in leggen? ik snap dit niet geheel.
1b)
Daarbij, waarom zou je de halve wand van het beton af laten steken zoals de tekening, lijkt mij raar. Een spouw heb je ook, als je alleen de gevelbekleding en rachels eruit laat steken...

Ik zag ook nog een andere tekening, iets andere opbouw maar zelfde probleem

2)
Nu leek het mij handig, om bijv foamglas op de fundering te zetten, en daar de panelen op te zetten. Dan is er meteen isolatie en minder koudewerking. Aan de binnenzijde van de wanden zouden we dan bijv stalen L-profielen aan de houten wanden in het beton kunnen zetten. Is dat misschien een beter idee?

Dank voor het meekijken en reageren!!

Schermafbeelding 2021-01-19 om 16.46.52.png Schermafbeelding 2021-01-19 om 16.10.12.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Bij 2 steekt het element toch ook over de vloerrand heen....
Element stel je op hoogte door per element 2 vulblokjes op de juiste hoogte te stellen, het element nadien ondersabelen.
Of je brengt rondom een stelregel aan op de vloer welke op de juiste hoogte en positie wordt aangebracht. Hierop monteer je dan het wandelement.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu