Fundering geïsoleerde schuur, keuzestress.

Joerai

  • #1
Dag allemaal,

Ik wil een schuurtje gaan bouwen (4×5 meter). Zal gebruikt worden als hobbyruimte/atelier. Het idee is om een borstwering te metselen van oude bakstenen, verder bouwen in houtskelet, en een pannendak (type boeren kapschuur).

Nu heb ik eerder al succesvol een betonnen fundering met vorstrand gestort voor een andere schuur dus wou ik dit weer doen. Grootste verschil is nu alleen dat ik het geheel wil isoleren, en nu rol ik van de ene in de andere overweging omdat er nogal wat opties zijn (buitenkant isoleren, binnenkant isoleren, kant en klare bekisting, houten bekisting etc etc.)

Punt is dat ik het geïsoleerd wil hebben, maar ik hoef het hooguit een paar keer per week warm te stoken (houtkacheltje, of elektrisch). De eisen aan isolatie zijn dus niet zo heel hoog.

Wat zouden jullie aanraden in deze situatie, de hele fundering en vorstrand van buitenaf isoleren met platen, of eerst een fundering storten en dan de vloer na isoleren?

Bij isolatie om de fundering moet ik de hele fundering eerst warm stoken om geen koude voeten meer te hebben?

Bedankt voor het mee denken!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je een vorstrandfundering maakt, dan is isolatie nodig, tenzij de isolatie op de vloer komt.
Zoek maar eens de standaard details erbij. De isolatielaag moet rondom doorlopen. Lijnvormige koudebruggen van steen moet je voorkomen.
 

Sander 1972

  • #3
Zou als u de mogelijkheid hebt, het gelijk goed doen. Je weet nooit hoe het over 5 jaar is
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Vocht (door condens) is je grootste vijand in deze.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu