Functie ding in waterleiding?

denniskoetsier

  • #1
Ik heb sinds gisteren lekkage onder mijn wastafel in de keuken. Ik heb mijn sifon uit elkaar gehaald en helemaal schoon gemaakt. Nadat ik alles weer terug gemonteerd had zag ik dat er nog wat water terug via een andere leiding. Deze leiding is blijkbaar niet volledig waterdicht. Dit zou ik natuurlijk waterdicht kunnen maken, maar ik vraag af waar het voor is. Dus of ik deze leiding in tact moet houden. Ik voel me een beetje dom door dit te vragen, maar ik heb even hulp nodig.

Het gaat om een leiding die loopt van de waterleiding naar de afvoer. Hier zit een soort van kraantje aan zie foto. Mijn vraag is dus waar dient dit voor en moet dit behouden blijven. Alvast bedankt voor jullie reactie(s).

IMG20230731154806.jpg
Titel aangepast - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je dat zwarte kraantje bedoeld.
dat lijkt me een aansluiting voor een vaatwasser of een wasmachine.
als je die niet gebruikt kan je die re tussenuit halen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb de afbeelding even een beetje lichter gemaakt, dan is beter te zien waar het om gaat:

IMG20230731154806.jpg


Dat ziet eruit als een inlaatcombinatie tbv. een boiler of warmwatergedeelte van een verwarmingsapparaat. Die mag je beslist niet afsluiten of weghalen, want via die route moet de overdruk van de boiler, die (steeds weer) ontstaat bij het opwarmen van het water, afgevoerd kunnen worden.

Wat me verbaast, is dat er helemaal geen afvoer op aangesloten zit. Normaal gesproken komt daar altijd wat water uit tijdens verwarmen en hoort er één of andere afvoer op aangesloten te zitten (via een open verbinding). Heb je dat weggehaald of lijkt dat maar zo door de hoek van de foto?

Te zien aan de groene aanslag op de waterleidingbuizen is een en ander niet lekker dicht.

PS. Wat @Boertje125 inmiddels noemde zou ook kunnen, dan heb ik het verkeerd ingeschat. Maar dan is het wel raar met die flexibele slang daar rechts van dat ding. Kijk eens waar die naartoe gaat, indien dat inderdaad naar een boiler gaat, lijkt het me toch een soort inlaatcombinatie te zijn.

Het is in elk geval wel een merkwaardige constructie zo.

(Edit: tekstcorrectie inkmiddels)
 
Laatst bewerkt:

denniskoetsier

  • #4
Beiden bedankt voor jullie reactie! Ik denk dat Kees gelijk heeft, hij zit inderdaad tussen de waterkraan en de flexibele slang van de boiler. Dan is het mij duidelijk.
Hier zit wel een afvoer aan hoor, maar deze had ik tijdelijk verwijderd ivm schoonmaken en onderzoek.
Dan laat ik deze leiding zitten en maak ik deze waterdicht, dan zou het hopelijk opgelost moeten.

Nogmaals bedankt voor jullie reacties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu