Frans balkonhekje in kunststof kozijn

Wielag

  • #1
Onze kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen. Er zit nu een aluminium Frans balkonhekje voor waar ik o.a. het wasrek over kan hangen of het beddengoed kan laten luchten. Bovendien is het een veiligheidsgebeuren. Het hekje heeft de breedte van de deur en is iets verdiept zodat de deur weer dicht kan als het beddengoed er over hangt.

Nu begrijp ik dat zo'n hekje van aluminium of wat het ook voor materiaal moge zijn, niet in een kunststof kozijn geplaatst kan worden.
Een regelrechte ramp dus :wink:
Wat kan er dan wel in? Kan iemand me op weg helpen?

Dank alvast,

Groet, Willemijn
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Je zou aan beide zijden lippen er aan kunnen lassen zodat het balkonhekje vast geschroef kan worden in de muur
 

Rob smeets

  • #3
Ik mag toch aannemen dat het bedrijf dat de kozijnen komt plaatsen zorgt voor een nieuwe valbeveiliging?
In het meest ongunstige geval voor U worden er raamkozijnen geplaatst die alleen op kiepstand kunnen ivm kostenbesparing.
Ik zou dat even navragen bij Uw woningvereniging.
 

Wielag

  • #4
Het wordt een draai/kiep deur. En de woningvereniging staat er buiten omdat het een koopwoning betreft. Eigenlijk is de vraag dus of een aluminium hek in een kunststof kozijn kan of dat dat niet kan. De lippen er aan laten lassen en dan in de muur bevestigen kan maar aan één kant. De andere kant is allemaal kunststof (Keralite) gevelbekleding. Beetje ingewikkeld dus wel.
Nog iemand een idee misschien?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Lijkt mij geen probleem om het weer aan het kozijn te bevestigen.
 

Wielag

  • #6
Tja, de leverancier van de kozijnen e.d. zegt dus dat het niet kan. Er is volgens hem wel een speciaal hekje voor te krijgen maar ik weet nog niet van de hoed en de rand. Vandaar mijn vraag hier aan het forum. Ron, ik ben dus nog niet overtuigd door jouw antwoord. Sorry.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
In een kunststof kozijn zitten metalen kokers.
In deze kokers worden ook alle scharnieren vast geschroefd.
De metalen koker zal aan de binnenzijde zitten en daardoor krijg je geen goede bevestiging als je het hekwerkje aan de buitenzijde monteert.
 

Wielag

  • #8
Ok, dank je wel Waldy voor de uitleg. Dan zullen de mensen die de kozijnen gaan plaatsen wel weten wat ze wel en niet kunnen denk ik dan maar.

Willemijn
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Doorvalbeveiliging is verplicht! Vraag er naar bij de leverancier van de kunststof kozijnen. Of stuur anders een PM voor meer info.
 

Wielag

  • #10
Dan wil ik graag een pm (weet niet wat het is, sorry) maar denk aan een persoonlijk antwoord of zo. Dan kan ik daarmee de leverancier benaderen.
Bedankt alvast.

Willemijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Onderaan in het venster staat een knop met daarop PB.
Als u die aan klikt krijgt u een venster waarin u tekst kwijt kunt, via de knop OK kunt u de tekst versturen aan de persoon waarvan de naam links bovenaan in het venster staat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #12
Was toevallig zelf ook op zoek naar een Frans Balkonhek, en kwam dit tegen waarom het hek niet op het kozijn geschroefd mag worden. Er zijn kozijnen op de markt met geintegreerd hek.
 

Wielag

  • #13
Dank je wel voor dit uitvoerige antwoord. Ben erg geholpen hiermee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8
25

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu