Foutmelding bij plaatsing inductie

Piepkee

  • #1
Recent hebben wij een AEG inductie kookplaat geinstalleerd middels een perilex stekker, echter krijgen wij een foutmelding (E3), wat wil zeggen dat wij de plaat waarschijnlijk verkeerd geinstalleerd hebben. De linkerkant doet het namelijk wel en de rechterkant niet. Wat is nu slim om te doen? Zelf de perilex stekker open halen en draden verwisselen? En welke dan?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Het aansluiten van een kookplaat is een klus voor gevorderden. Voor je eigen veiligheid en die van je gezin zou ik er een elektricien bijhalen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Je wilt zeggen dat je een plaat gekocht hebt met een stekker er aan en dat je die klakkeloos in de muur gestoken hebt? Dat is sowieso niet slim. In het meest ongunstige geval sloop je daar direct de plaat mee door 400V te zetten op componenten die maar 230V aan kunnen.

Kookplaten worden daarom normaalgesproken ook zonder aansluitsnoer of zonder stekker geleverd. Het is de bedoeling dit pas bij installatie aan te sluiten, afgestemd op de installatie ter plaatse. Perilex is geen echte standaard, het is niet zonder extra informatie te zeggen welke aansluitmethode de juiste is.

Raadpleeg de aansluitschema's in de installatiehandleiding en zoek uit hoe de installatie thuis is aangelegd. Of haal er inderdaad een vakman bij...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu