Folie op zoldervloer/ binnenzijde schuin dak

Robberthamming

  • #1
Hallo allen ik zit met een vraag:

ik wil mijn zolder vloer gaan isoleren. deze bevind zich boven mijn woonkamer en eetkamer. mijn huis is uit 1900 dus oud met veel houten planken en evenveel kieren overal tussen.

ik wil graag voorkomen dat stof van boven neer dwarrelt naar beneden, dus een folie direct op de planken, daar regels op zodat een frame ontstaat. tussen het frame steenwol en OSB als top plaat. wat voor folie moet dit zijn ? dampopen dampremmend of kan het ook simpel met landbouwplastic?

dan nu deel 2:

het schuine dak van de zolder uit bovenstaand stukje, wil ik van binnen uit isoleren. er zitten van die mooie houten spanten die ik in het zicht wil laten dus ben ik dit van plan:

panlatten halverwege tussen de spanten (dit levert 15 cm isolatie ruimte op) dit met pur schuim laten dicht spuiten en dan tussen de spanten gipsplaten en laten stucen.
het schuine dak is van buiten af " geïsoleerd met 4 cm piepschuim op de platen van het dak beschot en daarop de pannen. (geen folie)

mijn vraag: moet er tegen de binnenzijde van het dakbeschot (hardboord is het volgens mij) een folie en zo ja welke rekening houdend met het soort folie dat ik op de vloer van de zolder dan ga plaatsen? en is isoleren met pur goed? heb wat oudere verhalen gelezen over rare luchtjes die mensen hebben in het huis zelfs jaren later nog..

lang verhaal maar hopelijk wel duidelijk
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarom de zijkanten isoleren als de zolder niet wordt verwarmd.

Op het plafond moet een dampremmende laag komen. Ga je de zolder verwarmen kan je deze achterwege lagen.

Neem je een eenvoudig landbouwfolie neem je risico. Een dampremmende folie is volgens een norm geproduceerd, voldoet aan de norm. De folie is gegarandeerd minimaal 0,2 mm dik.

Lees nog wat onderwerpen over isoleren. :wink:
 

Robberthamming

  • #3
Hoi

De bedoeling is dat de zolders slaapkamers worden en deze ook gewoon worden verward. Dit had ik er misschien even bij moeten zetten!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mooi, de antwoorden van de over gebleven vragen zijn hier dacht ik toch te vinden.
Lukt dat niet maak dan een fatsoenlijke schets van de constructie graag de dikte van de materialen opgeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu