Folie op keldervloer voor Laminaat

Coen17st

 • #1
Hallo,

Ik twijfel enorm aan het toepassen van een dampdichtefolie op mijn betonvloer in de kelder om daar vervolgens een ondervloer en laminaat bovenop te leggen.

De betonvloer ga ik eerst behandelen met een middel waarvan de fabrikant(en) aangeeft het beton hiermee vochtdicht te krijgen. Helaas mag ik geen merken noemen maar er zijn twee fabrikanten (* en *) doe het dan ook niet - mod beide producten zeggen o.a.

 • Trekt het oppervlak van beton en steen binnen
  Maakt beton en steen ondoordringbaar voor vloeistof
  Voorkomt betonrot en optrekkend vocht
  Helpt algen- en schimmelgroei voorkomen

De betonvloer laat ook zonder dit geen vocht door, getest d.m.v. folie op de vloer te tapen, maar doe het puur voor de zekerheid en stukje preventie.

Dan nu de vraag.. is het alsnog verstandig om een folie toe te passen tussen de betonvloer en de ondervloer? mijn gevoel zegt van niet omdat vocht dan alleen maar kans heeft om tussen de folie en beton op te hopen. Zie ik dit verkeerd en hoe denken jullie hierover?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Een laminaatvloer in een kelder is sowieso vragen om ellende. De vloer is altijd het koudste punt in deze ruimte, dus ookal komt het vocht niet van onderaf dat is het wel condens (zeker in de zomermaanden zul je zien dat de vloer klam wordt).

  Kies voor een vloer die tegen vocht kan, zoals plavuizen.
   

  Coen17st

  • #3
  Dank voor je reactie, ik ben mij ervan bewust dat Laminaat misschien niet de beste keuze lijkt echter heb ik een vloer die geschikt is tegen vocht en zelfs in badkamers toepasbaar is. Het is bovendien ook erg kort door de bocht om dat te zeggen als je de materialen, maatregelen, omstandigheden en de natuurlijke wetten in de kelder niet kent. Enfin, los van de discussie of laminaat wel of niet geschikt is zoek ik een antwoord op mijn vraag over folie in me eerst bericht.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik ook niet. Mijn gedachte.
  De vloer van een kelder is net even anders als de vloer van een woning. Bij het merendeel van de woningen worden de vloeren bij ons niet op zand gelegd.

  Een warmtestroom gaat van warm naar koud. Ergens in het verschil warm koud wordt een dauwpunt gevormd. De hoeveelheid vocht in die warmtestroom en de weerstand om verder naar koud te trekken bepaald of vocht gaat ontstaan. Even simpel getypt.

  Een betonvloer laat geen water door maar een warmtestroom gaat daar, om dat beton een Mu waarde van 30 heeft, wel door. Spaanderplaat 10 tot 15. Het type lijm en persing speelt een rol.
  De temperatuur en de luchtvochtigheid in de kelder bepalen het dauwpunt en de hoeveelheid vocht die kan ontstaan.
  Voor een goed antwoord op je vraag zou je meer info moeten hebben. Ik zou daar zo een twee drie geen antwoord op hebben.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Folie toepassen.
  mijn gevoel zegt van niet omdat vocht dan alleen maar kans heeft om tussen de folie en beton op te hopen.
  Dat vocht trekt anders in je laminaat.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu