Flikkerende led-lampen

Kim79

  • #1
Hallo,

Ik heb een schakelaar met een Eltako EUD61NPN-UC dimmer. Ik heb een lamp die bestaat uit een cirkel met (dimbare) ledstrip en deel met 10 bollen met GU4 led-lampjes.
Tussen de cirkel met ledlamp zit een led-driver, de lampjes zijn aangesloten op netstroom:

Aanluiting lamp.jpg


De specificaties:
Led-strip: 1 meter 120 leds 12V (verbruik 24 watt)
G4 lampjes: 10x G4 led lamp 1,5W 12V
Led driver: compact 50 watt 12V DC / 4,16A

Als ik de lamp dim beginnen de G4 lampjes te flikkeren. Dit wordt erger naarmate de lamp een tijd brandt. Als ik de lamp dan wat feller zet flikkeren ze minder, maar na verloop van tijd gaan ze ook op die stand flikkeren (wel minder dan wanneer ze bijna volledig gedimd zijn). De led-strip dimt helemaal mooi van heel weinig licht (de G4 lampjes gaan dan uit) naar volledig fel licht. Bij fel licht flikkeren de G4 lampjes niet (of in ieder geval niet/nauwelijks merkbaar). Heeft iemand van jullie een idee waar dit aan kan liggen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
G4 lampjes, zijn die wel dimbaar?
 

Kim79

  • #3
Ja die zijn dimbaar inderdaad.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Hoe kunnen je 12V G4 lampjes rechtstreeks op 230V netspanning zijn aangesloten?
 

Kim79

  • #5
Xander, ik weet zo uit mijn hoofd niet helemaal meer hoe het aangesloten was, maar betreft het linker deel op bovenstaande tekening.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
12V lampjes kunnen nooit rechtstreeks aangesloten worden op 230V dus waarschijnlijk zit er nog ergens een leddriver tussen en waarschijnlijk moet die op een andere manier gedimd worden of kan helemaal niet gedimd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu