LED lampjes flikkeren

GIY

  • #1
Bij het verbouwen van mijn woning 5 jaar geleden zijn halogeen inbouw spotjes geplaatst in het plafond in 3 groepen van 4 5 en 8 spotjes. Ik kan bij de spotjes komen maar niet bij de bedrading omdat deze in het plafond is ingebouwd.

Per groep is er een draaidimmer geplaatst van de merk Berker type 2873. Dimmer is ook geschikt voor dimbare LED lampen. 3-100 watt.

Nu heb ik LED lampjes aangeschaft van 6,5 w per stuk die dimbaar zijn, maar achteraf lijkt het alsof ik de Berker dimmer niet goed in kan stellen om de lampjes goed te laten dimmen. Die blijven of te fel branden of als ik het stelschroefje aanpast dan gaan de lampjes flikkeren.

Wat kan ik doen om de zaak goed te krijgen? Helpt het om een dimmer te plaatsen bijvoorbeeld die 1 - 100 w dimt i.p.v. de huidige dimmer? Moet ik andere spotjes kopen zo ja welke?

Suggesties van wat ik moet meten of veranderen wordt op prijs gesteld.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
gefeliciteerd, je bent gelukkige eigenaar van een ongelukkig systeem.

dimmers en led zijn de meest ongelukkige combi die momenteel verkrijgbaar is en vaak een ramp om dit goed te krijgen.

het probleem is dat de dimmer en led niet bij elkaar passen en nu het vervelende je moet op zoek naar een combinatie die werkt. Elke fabrikant heeft nl een eigen 'systeem' zowel voor de dimmer als voor de led.
je kan eens kijken wat de dimmethode is dei voorgeschreven word door de ledfabrikant en wat de Berker doet.
Vaak heb ik redelijk goede resultaten met dimmers waarbij je zelf de dimsoort moet instellen R,L of C, maar het is nooit een garantie.
vraag anders de ledfabrikant welk merk zij advizeren.
 

GIY

  • #3
Opgelost met gammadimmer. Perfect!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu