Flexibele plinten gezocht voor golvende betonvloer en idem wanden

HuubvG

  • #1
Hallo medeklusser,

Aangezien dit onderwerp zowel bij vloeren als bij muren thuishoort, maar ik het niet in beide wil plaatsen, dan maar hier.

Sinds vier jaar woon ik in een huur- rijtjeswoning, nieuwbouw. Er zit een betonvloer in met vloerverwarming. Wanden zijn van kalksteen gestuct en kale betonnen wanden. Plinten zaten er niet in: "men gaat toch laminaat leggen met plintjes erbij, plinten zijn uit de mode", aldus de woningbouw/aannemer bij aflevering.

Eerst heb ik er damp- en geluidwerende folie in gelegd, met daarover dun laminaat, maar omdat de vloer zo golft, stond dat niet mooi, er bleef een hoop warmte onder de holle gedeelten hangen. Zakte ook in als je erover liep, plinten gingen los. Nu heb ik het laminaat eruit gehaald, dat komt nu op de zolder, die heeft wel een vlakke vloer. De vloer ben ik aan het coaten, zonder te egaliseren. Egaliseren zou te duur worden, het verschil in hoogte loopt op tot 3 cm. Als het een eigen huis was, zou ik dat wel gedaan hebben. Wanden heb ik gesausd. Kieren tussen vloer en wanden met polymeer kit afgekit, deze blijft flexibel.

Nu wil ik toch plinten gaan aanbrengen, maar liever geen hardhouten plinten. Dat past echt niet, en dichtkitten/plamuren zou veel kit/plamuur kosten en het zou opvallen dat de plinten recht - en vloer en wanden niet vlak zijn. Dus zoek ik plinten die met de vloer en wanden mee kunnen golven. Ik heb al wat afgezocht, er zijn kunststof plinten die geschikt zijn voor gebogen wanden etc. Maar om die in haakse hoeken netjes te krijgen, lijkt me lastig.

Heeft iemand wellicht een goed idee voor dit? Tape of plint op rol, rubberen plinten, wie weet een handige oplossing?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Heb je het verschil in vlakheid gemeld bij de verhuurder toen je de woning toegewezen hebt gekregen?

Even een copy/paste:

Een zandcement vloer wordt door mensenhanden aangebracht met als onvermijdelijke consequentie dat er afwijkingen voorkomen in de vlakheid. De afwijkingen zijn genormeerd en vastgelegd in de Nen 2747. Deze norm verdeelt de vlakheid in klassen van klasse 1 t/m klasse 7.

Voor dekvloeren wordt standaard klasse 3 gehanteerd. Deze geeft aan dat een afwijking van 6-10 mm op een lengte van 2 meter mogelijk is. Ook is er vastgelegd dat 30 cm uit de wanden grotere afwijkingen mogelijk zijn. Deze afwijkingen kunnen we trachten te beperken door vooraf de juiste hoogte op wanden zuiver aan te geven, en door alle hoogteverschillen en mat-randen op de juiste hoogte te stellen. De opdrachtgever dient hiervoor zorg te dragen.
 

HuubvG

  • #3
Nee, helaas wilde de uitvoerder/aannemer dat niet doen. Ze zijn nog wel langs geweest om her en der wat kieren dicht te smeren, maar de vloer kon niet vlakker. gemaakt worden. Het aanrecht - open keuken - hing aan één zijde een cm boven de vloer. Dat 'kon ook niet anders, maar omdat men meestal toch laminaat ging leggen, zou dat geen probleem hoeven te zijn'. Zelfs de stalen kozijnen hingen onderaan tot ½ cm boven de vloer. Toen ik zei dat ik de vloer wilde coaten, werden de schouders opgehaald. Ik heb die kieren onder aanrecht en deuren nu opgevuld met kit.

Met andere woorden, de bouw, het moest allemaal snel snel gebeuren. Ik ben weken bezig geweest gaten en kieren te vullen tussen alle kozijnen en wanden, betonspetters van de kale wanden te steken, voorstrijken sauzen, etc.

Ik denk nog na over de plinten en vraag me af of balsahout geschikt zou zijn. Ik heb nog geen idee hoe duur dat is, áls het er is in de maten van plinten. Een strook cellenrubber met kleefzijde is een optie, maar is wel erg duur. Plus de kleur zwart, ik weet niet.

De plint is vooral voor stofzuiger en schoenen, maar nu ik de muren opnieuw aan het sauzen ben, komt er een afwasbare laag blanke vernis over, dus kan ik misschien toch zonder plinten. Alleen de kit tussen vloer en wand blijft dan een dingetje, misschien dat ik er toch maar gewoon laminaatplintjes tegenaan lijm.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Als je even gaat zoeken op het net naar flexibele plint op rol, dan kom je heel veel mogelijkheden tegen.
 

HuubvG

  • #5
Peter en Walker, beiden bedankt voor de reactie.
Ik ben inmiddels een keus aan het maken, komt goed! :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu