F134 fout melding Combi oven AEG KM8403001M / type: 72ENC05AG

Insaneclown

  • #1
Beste lezers,

Beetje wanhopig dit bericht hier geplaatst, omdat ik er echt nergens verder kom, en AEG geen informatie wil geven en alleen maar stuurt op het sturen van een dure monteur de €185 euro kost. Ze zeggen "zonder referentie kunnen we niks", maar ik krijg maarliefst een foutcode die ik doorgeef en dan zeggen ze ik weet niks.

Ik heb een combi magnetron oven:
AEG KM8403001M
type: 72ENC05AG
product nummer 94406603900

De oven werkt verder prima.
Echter bij magnetron gebruik krijg ik (bijna altijd een F134 foutmelding.
Als ik deze foutmelding opzoek (https://www.aeg.nl/support/support-...n-geeft-foutmelding-f134-weer-op-het-display/) kom ik nota bene bij AEG zelf uit.
De fout duidt op het ontbreken/ niet detecteren van een item in de ogen/magnetron, waardoor deze uit beveiliging uitspringt.

Ik weet niet aan wat voor onderdeel dit te refereren is, want als ik dat wel weet kan ik dit zelf wel inbouwen/insolderen of wat het dan ook is...

AEG zegt gewoon: ''zolang u niet weet welk onderdeel u moet hebben, kunnen wij niks voor u bestellen en moet u een monteur sturen, u kunt technische dienst niet telefonisch bereiken''.

Hier kom ik natuurlijk geen steek verder. Ik weiger om direct een dure monteur in te plannen als ik zelf ook iets zou kunnen betekenen.

Iemand? :)
 

Bademutze

  • #2
F 134 heeft te maken met de hoofdprint, daar zit een ac/dc converter op en de print meet zelf dat daar een probleem mee is, die zal vervangen moeten worden.
 
  • Like
Waarderingen: Insaneclown

Insaneclown

  • #3
Enig idee of je die losse print betaalbaar kan krijgen buiten AEG om?
AEG geeft niks vrij en wil alleen maar dure monteurs sturen.
Dan kan ik net zo goed de print zelf erop solderen als deze voor een paar tientjes te krijgen is... maar ik weiger om voor 185 euro monteur te laten komen als ik voor 250-300 een nieuwe combi kan vinden..
 

Lampje45

  • #4
Print bij AEG
Of zoek op AEG 8077075052

Maar vergeet even niet dat er levensgevaarlijke hoogspanning in een magnetron kan staan ook lang nadat de stekker getrokken is.
 

Insaneclown

  • #5
Komt goed, broer is elektro technicus.
Bedankt! Ga even uitzoeken of dit de juiste is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu