Extra groep trekken voor toekomstige warmtepomp?

Jvdberggg

  • #1
Wij gaan over op zonnepanelen waarbij de omvormer op zolder komt te hangen naast de CV ketel. Na lang uitzoeken weet ik eindelijk hoe ik het beste de bekabeling kan laten lopen naar de meterkast. Ik heb immers geen loze leidingen....
Er is sprake van een holle schacht waar ik de kabel van de omvormer naar meterkast doorheen kan leiden. Ik moet daarvoor een stukje vloer weghakken op zolder om zo toegang te krijgen tot deze schacht. Prima, dat gaat mij wel lukken

Vraag is echter het volgende: stel er komt over 5 jaar een warmtepomp die ook op zolder komt te hangen..... Moet hiervoor een aparte groep in de meterkast beschikbaar zijn?
Wanneer dit het geval is, dan lijkt het mij verstandig om niet alleen nu de omvormer - meterkast kabel door de holle ruimte te trekken maar ook een extra stroomleiding. Of kan deze ook bijgevoed worden door de kabel omvormer - meterkast?

Voordat ik alles straks voor de zonnepanelen heb aangelegd en er dan achterkom dat ik opnieuw moet gaan hakken :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
En warmtepomp heeft inderdaad een aparte groep nodig. Beste is inderdaad om nu al voldoende ymvk kabels te voorzien voor de toekomst.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Anders de schacht toegankelijk laten zodat je er later makkelijk een extra leiding kunt trekken?

Of een loze leiding voorzien.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
als toekomstige voorbereiding op een wp zou ik een 5x2.5mm2 er al extra neerleggen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu