Externe motor aansluiten op afzuigkap

Edwin1965

 • #1
Ik heb de motor van mijn afzuigkap verwijderd en een nieuwe externe motor op zolder geplaatst. Deze zou ik het liefst aansluiten op de schakelaar van de afzuigkap. Is dat mogelijk, zo ja hoe? Graag hulp.

De schakelaar van de afzuigkap heeft naast uit, nog 4 standen. De externe motor heeft 3 standen.

Dit is het plaatje van de schakelaar in de afzuigkap. Aan de kant van de oude afzuigkapmotor zaten 6 aansluitingen, waaronder een blauwe en bruine ader die van een afvlakcondensator (?) komen om de spanning constant te houden? De andere 4 aders zijn: wit, geel, rood en zwart (blanc, jaune, rouge, noir).
FCF5C9F3-CD30-43FB-9BE8-6A1D006017DE.jpeg

en hieronder het aansluitschema van de externe motor:
image.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  • #2
  Hoe heb je bekeken of deze motor geschikt is voor jou afzuigkap ?

  Het gaat hier om een aanloop condensator geen afvlak (?) Condensator.
   

  Edwin1965

  • #3
  Heb ik niet. Aanvankelijk was het plan om de nieuwe motor aan te sluiten op een bijpassende 3 standenschakelaar. De bestaande afzuigkap zou ik dan leegmaken (motor verwijderen, etc.) behalve de verlichting. Later bedacht ik dat het nog mooier zou zijn als ik ipv de 3-standenschakelaar die ik dan op de wand moet monteren gebruik zou kunnen maken van de schakelaar van de afzuigkap.
   

  Edwin1965

  • #4
  Bij gebrek aan reacties heb ik besloten om de externe motor toch maar aan te sluiten op de 3-standenschakelaar die ik op de wand naast de afzuigkap (waar ik de motor uit heb gehaald) heb geplaatst. Het leek me dat het ook op de 4-standenschakelaar van de afzuigkap moest kunnen, maar ik ga niet zelf experimenteren. Het werkt overigens als een zonnetje.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu