Evohome Honeywel relaysmodule DR91 weglaten?

LeendertW

  • #1
De relaysmodule van Evohome reageert niet altijd met de ketel, waarschijnlijk door connectieproblemen, maar deze laten zich niet oplossen. Kan deze module niet simpelweg weggelaten worden, zodat de gasketel gewoon op de warmtevraag reageert van de woning?
1666781098163.png
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
En hoe weet de ketel dan dat de woning warmte wil?
 

LeendertW

  • #3
De thermostaatknoppen van de radiatoren gaan open als de temperatuur te laag wordt in de ruimte. Er stroomt dan warm water (ik heb een buffervat, waar behalve de gasCV ook een houtfornuis op is aangesloten) door de radiatoren. Als het aangevoerde water te koud wordt, zal de ketel dit gaan verwarmen. De vraag wordt dus gecreeerd door de watertemperatuur.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Post eens een principeschema of raadpleeg degene die het heeft aangelegd. Vanaf afstand is hier moeilijk iets over te zeggen, wij kennen uw installatie niet. Als de CV ketel het water dat UIT het buffervat komt en naar de radiatoren gaat, moet naverwarmen dan is er iets mogelijk. De CV ketel moet dan 'weersafhankelijk' gaan regelen: als het buiten kouder wordt dan moeten de radiatoren heter worden, bij het huidige zachte weer mag de CV ketel uit blijven of iets bijstoken om de radiatoren lauwwarm te maken.
Als de CV ketel samen met het houtformuis het buffervat verwarmen, en de installatie daaruit put, dan kan het niet want dan zal de CV altijd het buffervat opwarmen. Er kan dan weinig hitte uit het houtfornuis bij.
 

Bert pit

  • #5
Alle gegevens worden verzameld in de Evotouch en van daaruit wordt ook alles aangestuurd. Een slechte communicatie tussen het relais en de Evotouch kun je oplossen door een van beide te verplaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu