Eufy deurbel.

Jaeger

 • #1
Ik wil de bestaande eufy deurbel gaan aansluiten op een transformator. Ik wil een nieuwe draad trekken van de 8 volt naar de deurbel. Hoe sluit ik deze aan??
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #2
Meestal met een schroevendraaier. Tenzij je een transformator met steekcontacten hebt, dan moet je de draden erin steken.

Sorry, beetje flauw misschien, maar wat wil je nu precies weten? Welk deel is je niet duidelijk? De aansluiting van de kabel op de bel? Of op de transformator (dan is het handig om even te melden welke transformator)? Of juist de 230V aansluiting op de transformator?

In de basis is dit niet zo ingewikkeld. Je hebt 2 draden, 2 schroeven op de bel en het maakt niet uit welke draad onder welke schroef komt...
 

Jaeger

 • #3
Haha, gelukkig, ik heb schroevendraaiers. De vraag is inderdaad of ik de 2 draden van de 8 volt rechtstreeks kan aansluiten op de 2 schoenen vd bel.
Er zaten oude draden van de bel, maar die liepen via een ringtone.
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #4
Aha, daar wringt de schoen...

Ik heb geen eigen ervaringen met Eufy, maar kwam op een ander forum dit topic tegen: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2032036

De Eufy is bedoeld om aan te sluiten in serie met een bestaande gong. Wanneer je die gong weg laat, zal de beltransformator worden kortgesloten wanneer er iemand aanbelt. In bovengenoemd topic heeft men er schijnbaar toch goede ervaringen mee, dus sommige transformators kunnen er blijkbaar tegen om regelmatig te worden kortgesloten, maar het is natuurlijk niet echt de bedoeling.

Ik lees daar dat je bij gebrek aan een gong een 25 ohm 50 Watt weerstand in serie met de Eufy zou kunnen aansluiten. Jammer genoeg heeft de fabrikant dit scenario niet echt gedocumenteerd...
 

Jaeger

 • #5
Fantastisch Xander. Hartelijk dank voor de info. Ik ga ermee aan de slag.
 

Gebruikersnaam1001

 • #6
@XanderH toevallig kom ik je reactie hier tegen, dit lijkt precies te zijn wat er bij mij misgaat!

Ik heb de eufy al enige tijd en omdat de oude gong een vreemd geluid gaf icm de nieuwe bel heb ik die van de muur gehaald en de draden rechtstreeks met elkaar verbonden. Ik dacht dat de brug die je volgens de Eufy handleiding in de gong maakt hetzelfde effect zou hebben als direct verbinden maar dat is blijkbaar toch echt iets anders.

Snel daarna hield de beltrafo er mee op en ook een adapter die binnen de specs valt laadt de bel niet op.

Blijkbaar er een weerstand tussen zetten dus... Ik ga even een kennis bellen die er meer verstand van heeft. Het was inderdaad fijn geweest als ze bij Eufy iets beter de zaak zouden uitleggen. Ook hun support komt niet veel verder dan "zit de stekker in het stopcontact".

Is natuurlijk ook lastig met zo'n consumentenproduct dat je overal op dezelfde manier kunt aansluiten...
 

XanderH

Specialist Elektra
 • #7
Gebruikersnaam1001 schreef:
Ik dacht dat de brug die je volgens de Eufy handleiding in de gong maakt
Wat bedoel je? Heb de handleiding net nog eens door zitten bladeren maar kom hier niets van tegen.

Hebben we het over dezelfde Eufy?
 

Gebruikersnaam1001

 • #8
@XanderH ik doel op deze. Gek genoeg kan ik er online in de handleiding, buiten de onderstaande afbeelding, ook niets over vinden. Maar weet zeker dat ik wel de stappen gevolgd heb die ik ergens gelezen heb. Mijn verpakking ligt achter het schot op zolder dus dat ga ik er niet bij zoeken.

In het tweakers topic waarnaar hier gelinkt wordt staat ook een foto van iemand die dit zo heeft aangesloten met brug, die zal het ook niet zelf verzonnen hebben.

Hoe dan ook werkte dat bij mij sowieso niet goed.

1626277006315.png
 

Fmrama

 • #9
Die brug wordt alleen gebruikt bij de wired versie. Die heeft een eigen gong.
Heb je een bestaande bel en de battery versie is het een kwestie van draadjes bij de belknop los en deze aan de eufy bevestigen. Vervolgens kun je kiezen of de oude gong, de eufy homebase gong of beide.
Simpeler kan haast niet. En een beetje googlen levert een schatkist aan info op.
 

Gebruikersnaam1001

 • #10
@Fmrama dat zou je zeggen ja maar dat is ook wat ik in eerste instantie gedaan heb. Mijn oude gong deed alleen nog een soort vreemde "ding" en de "dong" was helemaal weg. Daarom besloten de homebase gong te gebruiken en de oude gong weg te halen. De draden die van en naar de oude gong gingen heb ik met elkaar verbonden. Daarna travo stuk en vervolgens ook een adapter stuk.
 

Fmrama

 • #11
Jammer dat het zo is afgelopen. Ik had minder problemen.
Wel nog goed om te noemen is dat je de goede keuze moet maken voor je oude gong in het menu voor ‘mechanische bel of digitale bel’ .
Volgende keer meer succes! :?
 

Gebruikersnaam1001

 • #12
@Fmrama bedankt dat had ik gezien inderdaad. Maar omdat mijn oude gong toch niet goed functioneerde icm de Eufy heb ik die helemaal van de muur gehaald en vervangen voor een access point. Ik heb hem overigens nog wel liggen dus ik ga er nog eens mee testen wanneer ik die er weer tussen zet. Als dat ook niet werkt dan is er mogelijk toch iets gek met de Eufy aan de hand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu