Eufy deurbel , bestaande aansluiting verplaatsen

DRectifier

  • #1
Ik wil graag een Eufy bedrade deurbel plaatsen op de bestaande maar de bestaande zit in een hoek van 90 graden t.o.v. waar de bezoekers staan.
De camera zou ze wel zien als ze er recht voor staan maar dan staan de mensen zo dicht tegen de voordeur aan dat dat in de praktijk nooit gebeurd.
Nu zijn er 2 opties:

1. Een verstelbare hoekhouder kopen en op de huidige plek plaatsen (nadeel is dat je dan nog steeds niet het hele gebied kunt zien/filmen. De oprit en stoep zit juist achter deze 90 graden hoek)

2. De bel verplaatsen naar het kozijn (zie bijlage "nieuw"). Dan is het film gebied groter. De afstand is ong.9-10 cm dus dat valt mee. Maar de kabel moet verlengd en weggewerkt worden. Kan dat in de voeg (huidige voeg verwijderen, dan een gootje of grijze kabel erin en weer dicht voegen? Kleurverschil krijg je toch en dat is gelukkig niet een zichtplek waardoor het heel erg opvalt.

Of zijn er nog andere ideeën of is optie 1 toch beter dan optie 2?

Deurbel.jpg
 

Fmrama

  • #2
Kijk eerst eens welk beeld je krijgt in beide situaties. Als je dat al niet gedaan hebt!
En een stukje voeg uitkrabben hoeft niet zo groot te zijn de draadjes zijn dun, dus een pvc pijpje/slangetje uit bijv de aquariumwereld zou voldoende moeten zijn. Als de 2 draadjes er maar door kunnen.
(Mss kun je vanuit binnen uit richting kozijn een gaatje boren. Als de meterkast met de beldraad daar achter zit.)
En dat stukje voeg weer dichtmaken kan met instant voegmiddel in spuitkokers. Bij de bouwmarkt te koop van div merken en kleuren.
 

DRectifier

  • #3
Thx.
De meterkast zit niet direct in de buurt dus dat heeft weinig zin.
Ik kan hem evt. ook plaatsen links van de deur (van bovenaf bekeken) en dan zou ik door het kozijn kunnen boren met een heel klein boortje. Moet daar dan ook pvc in het kozijn?

Daar zit om de hoek een WCD voor de buitenlampschakelaar en licht in de hal. Echter mag het wel om dan de 2 draden voor de bel daarbij in te trekken naar de meterkast? Dat is al met al het meeste werk maar wel de beste camera/bel plaatsing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu