Eufy deurbel bedraad aansluiten

Borislav

  • #1
Goedendag,

gisteren de eufy deurbel gekocht.

nu wil ik deze aansluiten op de huidige bedrading 8v, maar wanneer ik de 2 draden aansluit op de deurbel blijft de oude gong continue afgaan..

de gong komt wat het lijkt uit de intercom die ook gekoppeld staat met de beneden deur..

iemand enige idee hoe ik hem bedraad kan aansluiten zonder dat de deurbel continue blijft afgaan? Ik heb hem nu tijdelijk op de batterije geplaatst.

ik heb de Eufy Video Doorbell 2 met home base.

alvast dank voor de reacties
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
De beldrukker die je vervangt, is dan waarschijnlijk ook gekoppeld aan het intercomsysteem?

Dan gaat dit niet zomaar werken. Je zult dan zelf een transformator moeten plaatsen voor de Eufy deurbel en moeten zorgen voor bedrading van de transformator naar de Eufy, helemaal los van het intercomsysteem. Hoe haalbaar dat is, is lastig op afstand te zeggen. Met mazzel ligt alle bekabeling in buizen die in de meterkast uitkomen. Met pech komt de kabel van de beldrukker rechtstreeks achter het intercom toestel uit en moet je een andere route zoeken.

Let op dat een intercomsysteem meestal eigendom is van een VVE of verhuurder en dat jij hier niet zomaar werkzaamheden aan mag verrichten. Een fout is zo gemaakt en kan er in resulteren dat het ook bij je buren niet meer werkt. Een slimme VVE of verhuurder verhaalt die kosten op jou. :wink:
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Borislav

  • #3
Hallo,

het lijkt er idd op dat de bekabeling van de drukker rechtstreeks naar de intercom toe gaat, ik heb de bekabeling van de beldrukker bij de bel gewoon losgehaald en de intercom werkt nog wel gewoon.
als ik de intercom openmaak zie ik wel een rode en blauwe draad erin uitkomen die vermoedelijk van de beldrukker zijn.

er zijn wel meer bewoners in andere complex met een slimme deurbel, tevens goed contact met verhuurder en die vind het niet zn probleem en is zelfs een beetje voor vanwege de veiligheid.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Of jij er zelf aan mag werken is uiteindelijk natuurlijk niet aan ons om te beoordelen. Maar dat bewoners in een ander complex het ook hebben, zegt natuurlijk weinig. Wellicht is dat "andere" complex wel daadwerkelijk "anders" en heeft ieder appartement daar een eigen conventionele deurbelinstallatie voor op de gallerij, helemaal los van het centrale intercomsysteem. Of ze gebruiken de deurbel nu net als jij op accu. Daarnaast kan ik me voorstellen dat de verhuurder positief reageert op "mag ik een cameradeurbel ophangen", maar de consequenties daarvan niet echt overziet en niet zo enthousiast zou reageren op de vraag "mag ik rommelen met de bedrading achter mijn intercomtoestel". :wink:

Als de draden van de drukker rechtstreeks bij de intercom uitkomen (zorg dat je daar 100% zeker van bent, met "vermoedelijk" ben je er niet), zit er technisch niets anders op dan deze draden loshalen van het intercomtoestel en aansluiten op een geschikte voeding of transformator.

Je kunt de cameradeurbel dan ook niet meer koppelen aan de bestaande gong, weet niet of dat een probleem is.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu