Etageregeling en remeha e-twist

WBakker00

 • #1
Beste Klussers,

Wij hebben het bekende probleem in de winter; de pelletkachel staat aan in de zelfde ruimte als de thermostaat, de bovenverdieping wordt daardoor niet verwarmd. Eerder was dit niet zo’n probleem, echter is er in april bij ons een baby geboren en willen wij haar kamer verwarmen.

Huidige situatie
Zolder: Remeha Tzerra CW5
1e verdieping: Slaapkamers en badkamer met radiatoren
Begane grond: Vloerverwarming en pelletkachel, e-twist thermostaat

Nu lijkt mij etageregeling een geschikte oplossing voor ons en ben ik mij aan het verdiepen in de etageregeling. Ik wil graag het volgende aanpassen:

Zolder: Zoneafsluiter met eindcontact (op de aanvoer naar de 1e verdieping)
1e verdieping: Thermostaat
Begane grond: Zoneafsluiter met eindcontact(op de aanvoer naar de verdeler van vvw)
By-pass tussen aan- en afvoer (voor de zonafsluiter)

Nu heb ik 2 vragen:

1: Zijn de bovenstaande aanpassingen mogelijk, moet/kan het anders?
2: Kan ik een zoneafsluiter tussen de e-twist en de CV-ketel zetten? Zo ja; Moet deze tussen de e-twist en gateway of tussen de gateway en CV-ketel?

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Wim
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Ik zou adviseren om een stelmotortje met eindcontact alleen toe te passen, als de splitsing van de leidingen naar de verschillende verdiepingen al bij de CV-ketel aanwezig is.
  Anders zou je toch nog zitten met bedrading van de begane grond naar de cv-ketel.

  Wanneer de splitsing van de leidingen al bij de cv-ketel zichtbaar is, kan je in die leidingen 2-weg-kleppen plaatsen met een stelmotortje met eindcontact. Het eindcontact zal dan de cv-ketel schakelen (alle eindcontacten parallel aansluiten op aan/uit contact van de cv-ketel)

  Wanneer die splitsing van de leidingen naar de 1e etage en begane grond niet bij de cv-ketel aanwezig is, kan je i.p.v. een motortje met eindcontact een gewoon stelmotortje gebruiken en deze aansluiten op een ontvanger van de thermostaat op betreffende verdieping. (met de andere ontvanger schakel je de cv-ketel)

  E-twist thermostaat heb je niets aan in de gewenste zoneregeling. Hoe mooi die "slimme" thermostaten ook zijn en hoeveel ze ook beloven, ze zijn (bijna) altijd ongeschikt voor een zoneregeling.
  Er zijn momenteel talloze thermostaten die hetzelfde of meer presteren!

  Je kunt op dezelfde ketel geen E-Twist (OT) thermostaat en tegelijk ook aan/uit thermostaten aansluiten.
  En wat wil je bereiken met die gateway? Daarmee kan je mi. nog steeds geen (zonekleppen met) stelmotortjes 230 Volt schakelen, dus heb je daar ook weinig aan bij een gewenste zoneregeling.

  Er zin momenteel ook WIFI thermostaten waarmee je de gewenste schakeling kunt uitvoeren. Ik stuur je wel even een PB met de linkjes.
   

  WBakker00

  • #3
  Bedankt voor je snelle reactie.

  De reden dat ik de zoneafsluiter voor de vvw op de begane-grond wil is omdat ik daar meer ruimte heb en dat de bypass dan wat verder van de ketel verwijderd is. De bedrading is al aanwezig.

  De gateway van de etwist maakt volgens mij de connectie met WIFI waardoor de thermostaat op afstand in te stellen is.

  De etwist kan ook op aan/uit protocol gesteld worden, is dat een optie? Welke andere thermostaten raad je anders aan? Graag ontvang ik die pb van je!

  Groetjes Wim
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Heb je al een PB gestuurd: even kijken hoe dit forum werkt....
   

  Marcn88

  • #5
  Volgens mij moet het kunnen om met de etwist 24 volt aan uit te schakelen, als u dan een klep plaats die 24 volt is met eindcontact kunt u met de etwist de klep open en dichtsturen voor de vvw de klep zal dan als hij volledig open is met zn eindcontact de cv ketel inschakelen hiervoor verbind u de bedrading van het eindcontact met de aan uit verbinding in de ketel hetzelfde geldt voor de andere thermostaat
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu