Ervaring stalen dakpanelen

Williewortel

  • #1
Bestaande dak op een vrijstaande woning is bedekt met beton pannen. Het dak is gelijk de bovenverdieping en daar willen we graag meer licht en ruimte. De bestaande dakhelling is 40graden. De dakhelling van de dakkapel komt uit op ca 20graden en de dakkapellen fabrikant waarschuwd nu dat deze helling niet te combineren is met de bestaande beton pannen. Aangezien we toch echt geen recht dakkapellen dak willen zoeken we een oplossing en ben ik aan het rondkijken naar een alternatieve dakbedekkings methode.
Wat ik tegenkom zijn stalen dakpanelen die een oppervlak hebben wat sterk lijkt op een traditionele dakpan (en jawel zelfs een belgisch paneel wat kant en klaar geisolleerd is met R2,54)
Heeft iemand ervaring met deze stalen dakpanelen? Wat mijmet name intresseerd is de geluidsisolatie en hoe deze zich esthetisch verhouden tot de traditionele beton pan.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik ben een keer bij mensen geweest die ook metalen platen (dakpan achtig) hadden.
Op zich leek het erg mooi, pannen lagen er mooi strak op.
Echter toen begon het te regenen en ik had nog nooit zoiets gehoord, het leek wel of het gigantisch hard hagelde.
Het ratelde gewoon op het dak, dat was ook het enige probleem wat deze mensen met die "pannen" hadden het maakte zo'n enorm lawaai als het regende en volgens hun werd het echt oorverdovend als het begon te hagelen.

Nu weet ik niet of dat dak ook geïsoleerd was, dat hebben ze me niet verteld, wat ze nog buiten aan platen hadden liggen in ieder geval niet.

suc6

Gerrit
 

Williewortel

  • #3
Hm dat pleit voor de geïsoleerde versie, die is nl een stuk dikker en lijkt gevuld met een soort van pur schuim.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ook de geïsoleerde versie maakt behoorlijk wal lawaai wanneer het regent, aan de binnen kant is dat wat minder maar buiten maakt het nauwelijks verschil.
Het lijkt me geen ruzie met de buren waard.

Een alternatief is EPDM, een soort rubber dakbedekking.
 

Francois

  • #5
Beste ,
deze panelen bestaan ook al in kunststof en zijn zeer sterk er mag een auto over rijden wat op een dak wel niet snel zal gebeuren.
françois
 

Chathanky

  • #6
Jan schreef:
Ook de geïsoleerde versie maakt behoorlijk wal lawaai wanneer het regent, aan de binnen kant is dat wat minder maar buiten maakt het nauwelijks verschil.
Het lijkt me geen ruzie met de buren waard.

Een alternatief is EPDM, een soort rubber dakbedekking.
De buren zitten zeker buiten met de regen om het aan te horen. :mrgreen:

De minimale hoek voor vele dakpannen is 15 graden. Zoek jou type pan eens op en informeer eens bij een pannenhandel of zoek eens op het web.

Als het wel kan ga dan terug met het gegeven naar degene waar je het dakkapel betrekt om dit verder te bespreken. (tenzij je persé stalen pannen wilt)

En als je toch een overgang hebt van bestaand naar staal kun je ook voor een ander type pan gaan die wel aansluit op de huidige pannen.

Zie pb. willy.
 

Fiesiekus

  • #7
Bij een flauwe helling van het dak moet de overlap, tussen de pannen onderling, groter worden. Ook een onderdak kan helpen evt. lekkage tegen te gaan. Dat zijn 2 mogelijkheden om de huidige pannen toch wel toe te passen?
 

Williewortel

  • #8
Afgelopen week opnieuw om de tafel gezeten. Grootste probleem blijkt niet zozeer de dakhelling (ca 22c) te zijn als wel het gewicht i.c.m. de bouw van de woning. We zijn nu dus aan het kijken hoe we het e.e.a. zo kunnen maken dat het gewicht zoveel mogenlijk gelijk blijft. ëén van de opties is wellicht een dak van kunststof dakpannen. Info hoop ik deze week te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu