Ervaring met wasmachine Miele W5801

Daviddc

  • #1
Beste forumleden, @Sleutelmeneer

Hebben jullie ervaring met deze machine, stamt deze uit de nog degelijke tijd van Miele of de minder duurzame reeks, die ook minder makkelijk zelf te repareren valt indien nodig?

Als ik het goed heb zou deze reeks gemaakt zijn in 2011 - 2012 en kostte destijds een 1300 €. Ik zou er een kunnen aanschaffen voor 200€ en 2 maand garantie. Deze machine is als 2e machine bedoelt, vandaar het beperkte budget. Een tweedehands Bosch of Sielmens zijn ook een optie. Ik ben dus niet op zoek naar een goedkoop / no name toestel van 300 of 400 €.

Alle tips, raad of meningen zijn welkom. Ook van welke merken en reeksen ik zeker moet wegblijven mag je delen.

Alvast bedankt voor jullie input.

Met vriendelijke groeten.

David
 

Daviddc

  • #2
Kan je de eventueel de kilometerstand (aantal draaiuren) ergens ophalen van deze toestellen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Daviddc schreef:
Alle tips, raad of meningen zijn welkom. Ook van welke merken en reeksen ik zeker moet wegblijven mag je delen.
Daar is dit forum helemaal niet voor bedoeld! We mogen hier geen meningen weergeven over kwaliteit van merken, modellen of onderdelen.

Kijk even in mijn beschrijving (klik hier) waarom de forumleiding dat niet wil. Dat gaat over een CV-ketel, maar het verhaal geldt exact zo voor witgoed (en voor bouwmateriaal-merken, verfmerken, dhz-winkels enzovoort).

Bovendien is het bij tweedehands witgoed zo, dat je een exemplaar kunt treffen, dat uitstekend is onderhouden en waar nooit een veel te zware wasbeurt in is gedraaid. Of juist een apparaat, dat in een gezin met 5 kinderen gebruikt is en altijd volgestouwd werd met was (funest voor de lagers). Je bent bij tweedehands aankopen altijd afhankelijk van hoeveel geluk je hebt. Komt nog wel eens voor, dat de machine bij thuiskomst toch niet deed wat er van verwacht werd, ondanks de mooie verhalen van de vorige eigenaar of winkel die hem gerevideerd heeft. En dan werd ie voor niets versleept.

Daviddc schreef:
Kan je de eventueel de kilometerstand (aantal draaiuren) ergens ophalen van deze toestellen?
Bij sommige Miele wasmachines kan dat via het servicemenu, bij andere modellen heb je een laptop met speciale software nodig en bij sommige modellen kan het helemaal niet. Hoe het bij dit model is, weet ik niet, want ik heb geen servicedocumentatie van Miele.
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Je kunt gewoon een wasmachine kopen met 6mnd of 12 mnd garantie. Er zijn vele aanbieders maar misschien niet in jou buurt. Ik kan op afstand niet beoordelen of een machine nog in orde is of niet. Miele heeft in die jaren machines gemaat met een alu trommelkruis en dit gaat vaak stuk. Dan is de machine ook totallos dus daar hoef je geen miele voor te kopen. Een van < 3 jaar of een van 20+ jaar heeft sws een stalen kruis. Mieles zijn over het algemeen heel simpel te repareren wat mij betreft maar onderdelen zijn wel vrij duur. Je moet er gewoon wat geluk mee hebben i guess.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu