Er zit een gat in de vloer

Ria13

 • #1
Ik zit met een vervelende situatie.

Toen ik hier een aantal jaren geleden kwam wonen lagen er geen tegels in de badkamer, maar gewoon een cementvloer, waar iets gelijmd op had gezeten, vloerbedekking of zeil. De vloer was niet erg vast, er zaten gaten in die je vrij makkelijk groter kon maken met je vingers. De plek is bedoeld om er een wasmachine en een droger naast elkaar te zetten.

Ik heb er oude heugategels overheen gelegd en mijn wasmachine in de hoek gezet. Dat pakte niet goed uit, hij ging dansen en de gaten werden groter. Iemand suggereerde om wat tegels te lijmen op de plek waar de wasmachine stond, en hoewel hij iets stabieler werd, kon ik de centrifuge nog steeds niet gebruiken.

Nu begint de wens in me op te komen om een wasdroger te kopen maar gezien het stabiliteitsprobleem lijkt me dat problematisch.

Ik heb een beitel gepakt en heb de tegels op de grond weggehakt. Dat ging heel makkelijk, een groot gruizig gat van onregelmatige diepte achterlatend.

Ik ben moe (en ziek) en weet nu niet meer wat ik moet doen. Zal voorlopig maar op de hand wassen. Het liefst zou ik de heugategels willen houden in de badkamer; dat is lekker warm aan je voeten. Maar wat moet ik met dat gat? Ik wil ook daar de heugategels terug.

Hoe krijg ik een stevige vloer die waterpas is en sterk genoeg voor een wasmachine?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ria13

  • #2
  Duss, ik denk maar dat ik het gat ga uitschrapen en daarna elke dag wat meer cement erin totdat het egaal en waterpas is. Moet lukken als het geleidelijk gaat. Ik kan het ook wel iemand laten doen maar de kans dat ze het slordig doen is levensgroot aanwezig. Ik begrijp dat het spul egaline heet. kijken of de boiuwmarkt er kleine hoeveelheden van verkoopt.
   

  Conradus

  • #3
  Als de ondergrond zo los is zal er niet veel aan hechten of het komt ook los.
  Het beste is misschien een volledig nieuwe laag aan te brengen met een bewapening die van zichzelf sterk genoeg is.
   

  Ria13

  • #4
  Wat voor bewapening bedoel je?
   

  Ria13

  • #5
  De laag is minstens vier centimeter dik en afbikken, hoewel het niet moeilijk gaat, is volgens mij heel slecht voor je longen. Ik heb ook geen zin om met zo'n benauwend masker te gaan werken en eigenlijk word ik doodmoe als ik eraan denk.

  Hoewel ik een slechte ervaring heb met egaliseren door een bedrijf, overweeg ik nu toch weer om het te laten doen. Hoe kom ik te weten of het een goed bedrijf is.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Het is wel handig om in een badkamer goede vloertegels te hebben, en dan geen tapijttegels natuurlijk. Als de huidige zandcement vloer niet sterk genoeg is om er keramische tegels op te lijmen, zal die vernieuwd moeten worden. Alleen egaline erover heeft dus geen zin.

  Plaats anders wat foto's.
   

  Tiho

  • #7
  Dat van de wapening zou ik me niet druk om maken, het gaat om een dekvloer.

  De meeste bedrijven doen hun werk wel goed hoor. Kijk wel of ze lid zijn van bv bouwgarant. Op een ander forum kunnen ze je daar beter bij helpen, wij mogen dat niet.
   

  Ria13

  • #8
  Ik heb helaas geen camera ter beschikking.

  Ik kan die mannen helemaal invoelen nu, die in het programma "help mijn man is klusser" eerst de boel afbreken en daarna helemaal stilvallen. Weliswaar heb ik niet mijn hele huis gesloopt, maar een stukje van 60 x 80. :D
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Haha, volhouden he!

  Haal gewoon de slechte laag weg, en gebruik een masker met uitademventiel. Dan een nieuwe laag zandcement erover smeren tot de hoogte van de rest en een paar tegels plakken. Is in een paar avonden gepiept, dus kost minder tijd dan een paar handwasjes :)

  Succes!
   

  Ria13

  • #10
  IJkenhout schreef:
  dus kost minder tijd dan een paar handwasjes :)
  Hm, dat is een kwestie van oefening denk ik. Het oppervlakje moet absoluut waterpas worden. Misschien dat ik de bovenkant van de tegels gelijk kan houden met de rest, zodat ik er de heugategels overheen kan leggen. Scheelt weer een centimeter cement.
   

  Ria13

  • #11
  Tussenvraagje: heb je echt een hulpstuk voor een boor nodig om door de cement te roeren en moet je echt een primer aanbrengen? En rubber handschoenen? Een bril? Al die dingen die je gewoonlijk nooit in huis hebt maken het een prijzige grap.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #12
  Als het niet veel is maak je zandcement ook wel met een troffel aan. Met de hand roeren dus. Als het wel veel is kan je beter een apparaat huren, dat werkt beter dan zo'n ding in een boormachine.

  Primer aanbrengen is niet nodig. Even aanbranden met een cementpapje.

  Handschoenen en bril lijkt me voor zo'n klus ook niet nodig. Bril is altijd nodig als er een risico is op spatten (bij cementmengen normaal niet dus).
   

  Ria13

  • #13
  Ahhh ja een troffel.. = een plankje dus. Wat jammer toch dat ik kort geleden fanatiek mijn kelder heb uitgemest. Ik heb zelfs geen latten meer. :(
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #14
  Troffel:


  Of in een vrouwenuitvoering: :mrgreen:
   

  Ria13

  • #15
  Aha, een soort bakspaan/biefstukspaan.

  Ik had er geen zin meer in en toen heb ik het gat dichtgesmeerd met zandcement. Hij is nog een beetje hol in het midden. Ze hadden ook egaline die tot 3 cm diep vult, maar ze weten wel wat ze ervoor vragen moeten zeg. Ik heb nog wel een poos staan aarzelen maar toch maar zandcement gekocht voor 6 euro de 20 kilo. Vermoedelijk moet ik er nog wat bijsmeren. Ik hoop dat het hecht en anders alsnog de egaline kopen.
   

  Ria13

  • #16
  In het midden is hij 5-8 mm lager dan de rest. Ik denk dat ik een week wacht en dan verder kijk. Ik heb een groot pak tegellijm; misschien kan ik het daarmee opvullen, of misschien kan ik het niveau aanvullen met voegmiddel, heb ik ook een groot pak van. Ik kan het pas egaliseren als het droog is, anders blijf ik aan het metselen.
   

  Ria13

  • #17
  Klaarrrrrrrrr! En nu helemaal vlak. :D
  Bedankt voor de assistentie.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #18
  :prima:
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #19
  Mooi dat het opgelost is.
  Weer een klus geklaard. :wink:

  Dan kan dit topic nu gesloten worden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu