Eps lijmen

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik wil een laag eps platen 10 cm lijmen onder een laag die er al zit. De bestaande laag is echter nogal ongelijk, afwijkingen tot 2 cm. Ik moet een flink oppervlak doen, 75 m2 en wil snel doorwerken. Lukt dit zonder te ondersteunen en zonder dat de platen direct loslaten met pur? Lees er verschillende dingen over, dus ben benieuwd of iemand dit wel eens gedaan heeft. Of een ander idee wellicht? Heb ook nog van die grote kunststof eps schroeven liggen, maar kom daar niet overal goed mee uit.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
PUR is een slechte lijm. Gebruik een geschikte montagekit.

Een ongelijke ondergrond is vragen om problemen. Als er ergens een (horizontale) tussenruimte zit, mogen er geen kieren doorlopen tussen de isolatieplaten door, of rondom.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
@IJkenhout Ik heb het maar op de beproefde manier gedaan; een laag van 6 cm eps met polymeerkit ertegen gelijmd en daarmee alle oneffenheden opgevangen. Randen gepurd en naden met aluminiumtape afgetaped. Een tweede laag verspringend eroverheen gelijmd met dotten polymeerkit en naden getaped. Door elke plaat 1 eps schroef in het midden die hem nog eens vastzet aan de 2 lagen eronder. Alles recht, muurvast en dicht.
 
  • Like
Waarderingen: HuubvG en IJkenhout
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu