EPDM dak blazen

StrandloperW

 • #1
Hallo,

Gisterenavond hebben we een EPDM dak geplakt op Recticel Eurothane Silver platen. Hiervoor heb ik de lijm aangebracht in rillen en de EPDM er overheen gerold en aangeveegd. Het lag er strak op, tot vandaag het zonnetje erop kwam. Nu ontstaan er toch wel behoorlijke blazen, ik heb nog geprobeerd deze weg te vegen, maar dit lukt niet meer, de gassen (lucht? oplosmiddel van de lijm?) zit ingesloten. De vraag is vooral, kan dit kwaad? Ik zie wel andere topics, maar naar mijn idee zijn hier de blazen een stuk kleiner. Onderstaand de foto's van het dak.

gr,

W

Gisterenavond:
IMG_7807.jpg


Vanmiddag:
IMG_7816.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fmrama

  • #2
  Ik mag hier geen reclame maken, daarom maar een gedeelte zonder reclame van de site
  Als ik dit lees, is er nog geen reden tot paniek….

  EPDM lijm niet te dik aanbrengen
  Tip 3

  Ook wanneer de contactlijm te dik wordt aangebracht kunnen er gassen en dampen ontstaan onder de EPDM. De contactlijm moet goed worden verdeeld, en net als bij verf bij een goede verdeling en droging voorkomt u luchtbellen. Mochten deze luchtbellen bij uw dak zijn ontstaan, geen paniek! Normaal gesproken trekken ze ook weer vanzelf weer weg door werking en het ademen van de EPDM. Dit kan echter wel een halfjaar tot een jaar duren, al trekken de eerste blazen na een periode van enkele weken alweer weg. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen en wanneer u onze aanwijzingen opvolgt zult u jarenlang probleemloos kunnen genieten van uw strakke EPDM dak.
   

  StrandloperW

  • #3
  Het grote vlak is overigens gelijmd met een PU lijm, maar wellicht geld hetzelfde. Paar dagen aankijken dan maar, ik ga vanavond de randen met contactlijm verlijmen en de afvoeren inwerken. Indien het echt te gek word dan gaat er een groen dakje op.
   

  Impie

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als ik het goed begrijp heb je dus geen 100% lijmcontact gehad tussen epdm en de platen, maar alleen een paar lijnen PU-lijm? Dan vrees ik dat dit nooit meer netjes vlak gaat worden. Zoals Fmrama al zei, moet de lijm als een soort verf gebruikt worden. In onderstaande video komt dat goed aan bod.

  Mocht een 'echt' groen dak te zwaar zijn voor de constructie, kun je altijd nog kunstgras overwegen (eveneens zoals in onderstaande video).

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu