Enkele specifieke dakisolatie vragen

Marc G

 • #1
Zolder

Hallo allemaal, even een paar vragen mbt dakisolatie van een dakisolatie newbie. Vanwege gezinsuitbreiding gaat binnenkort de zolderverdieping van ons jaren '70 rijtjeshuis aktief gebruikt worden. Vandaar dat ik het schuine dak en dakkapel wil isoleren. Nu heb ik al gezocht en gelezen op het forum, maar had een paar specifieke vragen waar ik zekerheid over wil. Ik hoop dat jullie me hierin kunnen informeren.

Ten eerste hoe dik isolatiemateriaal te gebruiken? Tijdens de bouw in '72 zijn er platen met één of andere geperste vezels van zo'n 5cm gebruikt. De platen zijn glad afgewerkt en vormen het oppervlak waartegen de nieuwe isolatie komt. Ik wil dat de gordingen zichtbaar blijven, spijkerflensdekens gebruiken, het geheel netjes aftapen met alu tape en afwerken met gipsplaten.


Ten tweede, de verticale kepers(?) zijn 58x18mm, als ik deze over de volledige breedte van 58mm ophoog heb ik een tussenruimte van 56,5cm. Krijg ik daar isolatie van 60cm netjes tussen?

Als derde, langs de dakkapel heeft het ooit gelekt. De lekkage is opgelost, maar de isolatieplaten zijn daar gedeeltelijk beschadigd. Wat kan/moet ik hier nog aan doen?


Als vierde, het dak van de dakkapel heeft geen isolatie. Moet ik hier eerst dampdichte folie oid gebruiken voor ik kan isoleren?


Tot slot, de zolderverdieping bestaat uit een overloop en een hoofdvertrek. Beide ruimtes zijn dmv gasbetonblokken voorzien van bergruimtes in de lage gedeeltes van de kap. Wat ga ik isoleren? Alleen het leefgedeelte, ook de overloop en ook de bergruimtes?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marc G

  • #2
  Even ter aanvulling. Inmiddels heb ik uitgevonden dat het dakbeschot van stralit platen is met een dikte van zo'n 5cm. Voorzien van een bruine papierlaag. Ik neem aan dat dit icm spijkerflensdekens van 10cm voor een behoorlijke isolatie zorgt?

  Ik heb ook nog verder gelezen over het van binnenuit isoleren van platte daken (tbv de dakkapel). Na zoveel meningen en adviezen zie ik door de bomen het bos niet meer. Wat is hiervoor anno 2013 het advies?

  Bvd,
  Marc
   

  Marc G

  • #3
  Het schuine dak is inmiddels geïsoleerd. Nu alleen het platte dak an de dakkapel nog.
  Kan iemand advies geven of dit van binnen o buiten te doen. En indien van buiten, moeten dan de boeiboorden e.d. opgehoogd worden, en het oude dakleer verwijderd? Ik heb nu een opstaande rand van zo'n 7cm.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu