Elektronische waterstop blokkeert toevoer water

CJTVI

  • #1
Mijn vaatwasser was kapot en die wilde ik vervangen door een nieuwe. Nu zat er aan de oude Bosch vaatwasser een water toevoerslang met elektronische waterstop. De toevoerslang én waterstop zitten in een smalle koof weggewerkt en daar kan ik dus niet bij. Om de oude vaatwasser weg te halen heb ik de stroomtoevoer naar de waterstop door moeten knippen. Nu wil ik voor mijn nieuwe vaatwasser de oude toevoer gebruiken, maar daar komt nu helaas geen water meer uit. Ik denk dus dat de elektronische waterstop de toevoer blokkeert. Nu is mijn vraag: kan ik op de één of andere manier (op afstand, via het stroomdraadje) die elektronische waterstop toch nog deblokkeren of zal ik toch met een breekijzer aan de gang moeten om de koof af te breken...? Hartelijk dank voor jullie reactie(s)!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Om de waterstop te resetten zul je er bij moeten komen.

Heel vervelend, maar dat wordt breken.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Als je nog bij de draden kunt en daar spanning op zet dan zal de waterstop open gaan.
 

CJTVI

  • #4
@Ronny hoeveel spanning moet ik er dan op zetten?
 

Evenwatanders

  • #5
Meestal 230 V wisselspanning. Maar het helpt natuurlijk niets, want als de spanning ervanaf gehaald wordt, klapt het ventiel in de aquastop weer dicht, dat is nu eenmaal de eigenschap van dat ding. Bovendien kan ik me niet voorstellen, dat zoiets op veilige manier te realiseren is, gewoon met een kroonsteentje de draden aansluiten aan een snoer mag bijv. beslist niet!

Overigens zou het geen enkele zin gehad hebben om deze aquastop voor een andere vaatwasser te gebruiken, omdat die andere vaatwasser mogelijkerwijze een andere aansturing van de aquastop heeft. Bijvoorbeeld een andere spoelweerstand van het ventiel. En je raakt vanzelfsprekend je garantie kwijt, wanneer je van een nieuw apparaat meteen de slang vervangt door eentje van een geheel ander model.

Mij lijkt het meest logisch die koof toch maar weg te breken en te zorgen, dat de kraanaansluiting en de slang in het vervolg bereikbaar zijn. Wel zo makkelijk als er een keer service verleend moet worden aan de nieuwe vaatwasser.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
En vergeet niet dat je er bij een lekkage ook bij moet kunnen.
Als de kraan een keer gaat lekken dan kun je ook geen kant op.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Je moet ten alle tijden bij de kraan kunnen dus aanpassen. Zolang er 230v op de spoel in het waterslot staat stroomt er water binnen, wanneer hij op niveau is valt de spanning af en stopt het water halen. Je kunt dit dus in feite onmogelijk weer zo aansluiten dat het goed werkt , veilig is en netjes is tenzij je de vaatwasser helemaal open zou schroeven en zowel de voeding vanaf de printplaat die normaal het ventiel aanstuurt zou verbinden met de huidige kabel uit de aquastop slang en dus de slang zelf waar het water uit komt aansluit op het aansluitpunt daarvoor. Uiteraard vervalt dan alle garantie en is niet aan te raden uit te laten voeren door een leek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu