Elektrische zaag voor fijn handwerk met multiplex?

AdAardappel

  • #1
Beste leden,

Ik knutsel graag met hout en de laatste tijd doe ik veel met een figuurzaag en houdbaarder. Ik gebruik met name multiplex van 3mm of dikker. Ik zal een foto toevoegen voor de beeldvorming, best een priegelwerkjes (Dit zijn twee mutlitplex plaatjes van 3mm op elkaar).

Nu gaat er best veel tijd zitten in het figuurzagen van het hout en is het ook niet altijd zo netjes als ik zou willen, dus wil ik weten of ik dit ook elektrisch zou kunnen doen. Ik heb al verschillende modellen elektrische figuurzagen bekeken maar vraag me af of ik met een elektrische zaag wel het fijne werk op dun multiplex kan zagen zoals ik dat nu doe. Heeft iemand hier ervaring mee? Of komt het dan toch uit op dikker hout/ander materiaal gebruiken of het met de hand blijven doen?

Bedankt alvast voor jullie tijd :)

IMG_0002.jpeg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Met een elektrische figuurzaag wel. Koop dan wel een merk zaag, de goedkope versie van verschillende merken zagen bedroevend.
Een decoupeerzaag is ongeschikt.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Als je echt mooi resultaat wil kun je ook kijken naar een lasersnijder/graveerder voor hout. Zijn tegenwoordig voor de hobbyist best betaalbaar met de plaatdiktes en afmetingen waar jij mee werkt.

1698834724789.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu