Elektrische vloerverwarming tuinkamer

Slowy

 • #1
Dag allemaal,

Wij willen graag de vloer van de tuinkamer verwarmen zodat hier de 'kou vanaf is'. Bij voorkeur heeft die verwarming dan ook een korte opwarmtijd. Daarnaast komt er een gashaard (en misschien heaters) voor de echte verwarming. Nu vraag ik me wat ik het beste als vloer en vloerverwarming kan kiezen. De ondergrond is een strak afgewerkte betonvloer (kort gevlinderd, zonder isolatie eronder) en de totale dikte van verwarming en vloer hebben we het liefst zo dun mogelijk (max ongeveer 2 cm). Liever geen tegels. Hoe zouden jullie dit oplossen? Ik zat te kijken naar infraroodverwarming i.c.m. waterdichte laminaat vloer of pvc vloer. Ook betonlook vinden we mooi (egaline?). Maar het is me onduidelijk welke lagen noodzakelijk zijn en tot welke dikte deze leiden...

Alvast hartelijk bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Een ongeïsoleerde betonnen vloer in een slecht geïsoleerde ruimte verwarmen is stoken voor de mussen...

  Waarom is hier niet nagedacht over het isoleren van de betonnen vloer?
   

  Slowy

  • #3
  De kamer is in principe voor de warme maanden bedoeld; enkel glas, geen tochtstrips, enz. Maar incidenteel willen we er ook wel eens in een koudere periode gebruik van maken. Vandaar.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Vloerverwarming heb je dan niets aan, nog even los van het feit dat het niet goed te maken is in de dikte die je wilt. Dit warmt te traag op voor incidenteel gebruik. Verder heb je ook van de wanden, het dak en het enkelglas koude straling. Behaaglijk wordt het dan dus nooit.

  Beste oplossing is het ophangen van infraroodstralers waar je onder kunt gaan zitten.
   

  Slowy

  • #5
  Daar was ik ook al een beetje bang voor inderdaad. Als het niet snel genoeg opwarmt (had een beetje op infrarood oid gehoopt), dan heb je er inderdaad niets aan... Misschien dan toch maar wat vloerkleedjes en inderdaad een heater ophangen. Klinkt dan als een beter idee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu