Elektrische vloerverwarming nat geworden

Jupijn

  • #1
Goedenavond,

Ik heb een vraag over een (volgens mij) vrij nieuw product waar ik geen antwoord op kan vinden. Het gaat om de vloerverwarming in de vorm van infrarood rollen die je uitrolt onder laminaat, zeer dun zijn en goed werken.

Merk verwijderd - mod

Ik heb een dergelijk systeem naar volle tevredenheid geïnstalleerd. Tot de dakdekkers die bezig zijn m’n dak te vervangen vergeten waren het (tijdelijke) zeil strak te spannen in het weekend. Gevolg met 11mm neerslag laat zich raden…

De fabrikant raadt aan het systeem te vervangen maar na uitgebreid testen werkt alles nog. Het zijn allemaal koperen verbindingen die volgens mij (zolang ze maar weer droog zijn) gewoon werken. Wat voor risico loop ik?

Ik denk eraan de laminaatvloer eruit te trekken en het plastic zeil dat tussen de infrarood rollen zit en het laminaat weg te halen, vloer aan te gooien en lekker nachtje te laten stampen. Als dan alles werkt is het toch goed? Ik snap dat de fabrikant op basis van mijn verhaal ‘alles vervangen’ zegt, dat zou ik wrs ook doen. Alleen reeel gezien; is het echt nodig?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gooi het op de verzekering van de dakdekker en vervang het. Als je later wel problemen krijgt heb je geen poot meer om op te staan.

Wat betreft goed werken: Daar zijn de meningen over verdeeld. Vaste verwarminginstallatie met een COP1 mag niet meer volgens het bouwbesluit.
 

Jupijn

  • #3
Ja de verzekering is het probleem niet, maar het werk… ik ga sowieso een nieuw setje kopen voor het geval dat. Alleen zo lang het werkt, waarom niet het oude laten liggen? Wat voor risico is er als het niet meer nat is?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Oxidatie, overgangsweerstanden oververhitting brand
 

Robbie's

  • #5
"Ja de verzekering is het probleem niet, maar het werk… "

De verzekering dekt niet het uitvoeren vd herstelwerkzaamheden? Maar, sowieso zoals gezegd... vervangen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Walker schreef:
Wat betreft goed werken: Daar zijn de meningen over verdeeld. Vaste verwarminginstallatie met een COP1 mag niet meer volgens het bouwbesluit.
Een dergelijke uitspraak is veel te kort door de bocht.
dat legt heel wat genuanceerder .
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu