Elektrische kachel achterwand/plaatje

Karin1234

  • #1
DAg, ik hoop dat iemand mij kan helpen;

Ik heb een elektrische convecteur 1000W kachel die aan de muur bevestigd moet worden. Hier zit gipsplaat op de muur met daarachter weer isolatiefolie en isolatiewol.

Ik denk dat er een plaat achter die kachel tegen het gips aan moet zodat het gips niet te warm wordt? En ook dat het de warmte nog meer weerkaatst, terug de binnenruimte in.
Kan iemand mij zeggen wat voor materiaal dit kan of moet zijn en hoe dik , en hoever buiten de omtrek van de kachel dit ongeveer moet uitsteken voor veiligheid?

Het moet namelijk zo dun mogelijk en licht mogelijk. Ik neem aan iets vergelijkbaars als je normaal wel zilver folie achter de radiators ziet, maar dan hard, maar ..welk materiaal dan?

en;
ik heb een radiatortje in de badkamer onder een kastje. Het kastje is waarschijnlijk hout, met een gelijmde kunststof afwerklaag, de onderkant wordt erg heet: kan ik ook dezelfde plaat op de onderzijde vh kastje tbv veiligheid en weerkaatsing schroeven? (kastje verplaatsen is ivm zeer kleine ruimte helaas geen optie)

bvd

Mvg Karin
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe warm wordt de achterkant van de convectorkachel, hebt u dat getest?

Met het kastje gebeurt niets als het al lang hangt, dan zou het nu al uit elkaar vallen.
Als het echt heet is zou ik de temperatuur van de c.v. ketel eens nakijken, die mag nu op 70 graden staan en in de winter misschien de zelfde temperatuur of iets hoger.
 

Karin1234

  • #3
Dank voor uw reactie.

Nee ik kan dat helaas niet testen want hij moet nog aangesloten worden.
Maar ik wil graag dat de klusjesman alles kan afronden dus probeer uit te dokteren wat voor plaat erachter kan, zodat hij dat meteen kan monteren als hij hem aansluit . Vraagt u dat omdat t te warm is voor rvs/ ander materiaal , of omdat een plaat op de achterwand misschien niet nodig is?

In dr badkamer is geen cv maar blokverwarming , temp kan ik niet beïnvloeden mi? De kachel moet ook niet lager want het is steenkoud id badkamer.
Maar als ik daar toch een plaatje wil , ivm zorgen dat dr warmte niet ih kastje trekt maar de ruimte jn terug gaat, is rvs dan een goed idee?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Ik ken geen kachels die gemaakt zijn om aan de muur te hangen die niet geschikt zijn om tegen een gipswand aan te hangen.
Ik denk dat de kachel minder warm wordt dan jij denkt. Ook is gips prima bestand tegen een beetje warmte.

Maar om het zeker te weten zul je toch zeker moeten weten hoe warm het wordt / wat voor kachel het precies is.
 

Karin1234

  • #5
Dank nog
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu